sunnuntaina, lokakuuta 23, 2011

Muistatteko kuinka ennenvanhaan pystyi vaan katsomaan telkkuohjelman tai lukemaan kirjan ja sitten vaan, ehkä keskustelemaan aiheesta ystävän kanssa? Nykyään tälläinen on täysin mahdotonta. Jossakin vaiheessa lukukokemus ratkeaa fraktaalinomaiseksi netissä surffailuksi ja yht'äkkiä ei oikeastaan muista oliko:
Scully: Would you call the pizza guy, its speed dial 2.
Mulder: Whats 1?
Scully: You
oikeesti jossain jaksossa vai fanficissä.

Tällä hetkellä luen Jukka Seppisen Suomettumisen syövereissä-kirjaa, joka on oikein mielenkiintoinen, jos pystyy ignoroimaan Seppisen massiivisen koivistovihan (ja minä en ole päässyt vielä edes Koiviston kautta käsitteleviin lukuihin!) ja vähän vähemmän tulenkatkuiset vittuilut koska kellekin. No jokatapauksessa, suomettumislinkkejä netissä selatessani törmäsin tähän:

ja aloin miettiä että miten ihmeessä tuosta on voinut muodostua vasemmistolaisen musiikkiliikkeen tunnetuin tunnussävel? Tuohan on ihan täyttä pikkuporvarillista unelmointia, itserakennettu maja kukkulan päällä! Hiukan odotin että toinen säkeistä kuuluisi: Pentik-poron asetan ikkunalaudalle (naisäänet: poron laudalle, poron laudalle!) mutta kai ne poroporvarillisuuden (PUN  INTENDED!) merkit oli 70-luvulla jotain ihan muuta, puhumattakaan jostain 1600-luvusta jolta tuo kansanrallatus kai alkujaan on. Ja taistolaiset hei, proletariaatin diktatuurissa, maja rakentaa sinut!


0 kommenttia:Lähetä kommentti