sunnuntaina, kesäkuuta 02, 2013

Kurkistus tulevaisuuteen!

Muutama asia ajoi minut tähän hupputieteelliseen tutkimukseen jonka toteutin tänään:

1.Huomasin uusimmalta puhelinlaskultani että olen viime kuussa soittanut tasan viisi (5!) puhelua, niistä tod. näk 4 on meidän äidille. Tähän täytyy tulla muutos.

2.Istuin äitienpäivänä junassa lukemistona ainoastaan viikonlopun Iltalehti (ja Helen Berrin Päiväkirja 1942-44, mutta se alkoi olla niin ahdistava etten voinut lukea sitä eteenpäin) josta bongasin selvänäkijöiden pikkuilmoituksia. Olen aina pitänyt selvänäkijöitä pahimman luokan humpuukina, paitsi tietysti Tamara Maunosta, joka vastaili lukijoiden kirjeisiin Hymy-lehdessä kultaisella 80-luvulla. Tamara Maunonen oli melestäni huippumielenkiintoinen, varsinkin ne vastaukset joissa hän näki missä joku lukijan kadonnut esine oli (ylättävän usein vastaus oli mielestäni "lehtipinossa"). Joskus kymmenvuotiaana ajattelin testata Tamara Maunosta jollakin tyypllisellä tavaranetsintäkysymyksellä jonka oikea vastaus olisi erittäin outo, esim. ujuttaisin rannerenkaan sukkahousuihin ja solmisin sukkahousut kattolamppuun ja sitten kirjottaisin Tamara Manoselle kysyäkseni missä rannerenkaani oli. Olisiko ollut mahtavaa jos Tamara Maunonen olisi vastannut "näen valoa ja säärtä". Tosin en yhtään tiennyt minkälainen lagiaika Tamara Maunosen vastauksilla oli, joten epäilin että kotiväki olisi alkanut ennenpitkää ihmetellä miksi kattolampusta riippuu sukkahousut. Lisäksi pelkäsin hiukan että Tamara Maunonen aistisi yritykseni ja langettaisi jonkun kirouksen päälleni.

Tutkiessani asiaa, huomaisin että ennustajille ja selvänäkijöille on ilmeisesti suuri tilaus, niin paljon aiheeseen liittyvää netistä löytyi. Selvänäkijät ovat myös hyvin organisoituneita, netissä on ennustushubeja joista löytyvät vastaanottoajat ja henkilöbiot. Tosin apua tarjotaan aika ympäripyöreästi tyyliin "kuuntelen sinua elämän kriiseissä" ja keskustelupalstoilla ollaan pääsääntöisesti aika pettyneitä näihin palveluihin.

Kirjotin itselleni todellisuuteen perustuvan henkilökuvauksen joka ei kuitenkaan paljastanut liikaa, jotta minulla oli jokinlainen runko jonka perusteella vastailla jos ennustelijat kyselivät. Sen lisäksi halusin testata tuota tavaranetsintää, joten piilotin sormuksen kippoon jonka kannessa on lintu. Jos joku ennustaja olisi sanonut että harakka vei tai satakieli vartioi, olisin pitänyt tätä onnistumisena.

Ennustajat valitsin netin ennustushubeista lukematta heistä kirjoitettuja arvosteluja. Yksi valikoitui suoraan Googlen bannerimainoksesta, eikä ilmeisesti kuulu näihin ennustushubeihin. Annoin etusijan niille ennustajille jotka ilmoittivat erikoisalakseen tavaroiden etsimisen, tosin löysin vain yhden tälläisen päivystävän sunnuntaina.

Ja sitten ei kun soittelemaan!

1. hubi, 2,21e/min+pvm
Herttainen mummeli joka kysyi olenko tienhaarassa elämässäni. No en ole, ja siksi olisikin mielenkiintoista tietää tapahtuuko elämässäni mitään tulevaisuudessa. Mummeli käski minun vain olla tyytyväinen seesteiseen elämääni, koska "monella on huonommin", yritin jotain siten vielä kaivella, niin mummeli alkoi epäillä ettei minulla ole ketään jonka kanssa jutella (näkikö se minun puhelinlaskuni?! Ehkä se vain tiesi minkälaiset ihmiset soittelevat ennustajille). Mitään ennustusta en oikein tästä saanut nyhdettyä ja sormuksesta en edes kehdannut kysyä. Puhelu kesti 4 min.

2. hubi 2,39e/min+pvm
Tämä tuiman kuuloinen täti-ihminen kysyi heti alkuun olenko...tienristeyksessä elämässäni. Sanoin etten, ja se tässä vähän vaivaakin. No suuria mullistuksia on tulossa! Pitää vaan rohkeasti jaksaa eteenpäin, en kuulemma ole yksin ja olen näitä muutoksia jo oikeastaan toivonutkin (no kai kun soitin ennustajalle ja kysyn muuttuuko elämäni) Tältä löytyi myös aikamääre muutoksille, syksyllä alkaa rytistä. Puhelu kesti 3 min ja oli niin tuikeaa etten uskaltanut sormuksesta taaskaan kysyä.

3. Hubitta toimiva, 2,34e/min
Nyt kysttiin syntymävuotta ja sen jälkeen kuului mystistä suihkintaa ja voivottelua. Taas oli suuria muutoksia käynnissä ja kun siihen sanoin että en kyllä tiedä tälläisistä, niin muutokset muuttuivatkin tulevaisuuteen. Aika ahdistaviakin tarinoi tulevaisuudesta. Kaikki perustui jostain ilmestyviin symboleihin ja ennustaja käytti sellaista ennustajamaista kieltä kuten "tässä suhteessa kaikki hyvissä käsissä". 5min.

3. Hubi. 2,19e/min

Aloin ilmeisesti aukeamaan vähitellen joillekin korkeammille värähtelytasoille, koska nyt sitten oikeasti nähtiin vaikka mitä! Ei mikään ihme että tämä ennustaja oli aluksi kokoajan varattuna, tässä oli sitä oikeaa menoa ja meininkiä! Tämä oli se ennustaja joka kehui löytävänsä kadonneita esineitä, mutta palataan siihen hetken kuluttua. Nyt tuli sellaista kuvaa meikäläisen tulevaisuudesta että oksat pois, tosin ei suuria mullistuksia ollut tiedossa, mutta jotenkin tämä pystyi haarukoimaan minulle ongelman aika laveasti joka kai minulla ehkä oikeasti onkin ja sitten tarinoi siitä ummet ja lammet. Lopputulos tulee kuitenkin olemaan positiivineen, jauuu! Oli ennustajamaisia kielikuvia ja symboliikkaa. Hetken aikaa halusin oikeastikin uskoa. Sitten kysyin siitä sormuksesta, ja dumdumdum...lisää viihdyttävää dramatiikkaa! Nyt tuli sellainen näky jota ei oltu ennustajalle "koskaan näytetty", sormus on jonkn toisen naisen sormessa! Nainen löytyy lähipiiristäni, on vaalea, ja huoleton ja pitää pastellisävyistä. Awesome. Ei millään tavalla kysynyt onko oikeilla jäljillä ja löytyykö tälläistä naista lähipiiristäni. Ei mikään ihme että tämä sai minut pidettyä pihdeissään jopa 8 minuutin ajan.

Oli huikean piinaavaa puhua täysin tuntemattomille ihmisille kun en oikeastaan halunnut mitään paljastaa ja pelkäsin että he kuulevat tekeväni muistiinpanoja. Siksi en varmaan noista parista ensimmäisestä saanut oikein mitään irti. En edelleenkään usko että kukaan pystyy näkemään tulevaisuutta tai lukemaan kenenkään äänestä menneitä tragedioita, mutta uskon kyllä että jos pitkään toimii ennustaja, oppii johdattelemaan ihmisiä kertomaan itsestään. Niiden perusteella sitten voi puhua yleispäteviä mutta kietoa mukaan hämäriä kielikuvia ja symboliikkaa. Kenellä nyt ei elämässä joku muutos joskus tulisi? Jollakin aikavälillä varmasti. Ennustaja kertoo että sukulaismies sairastuu? No eiköhän jokaisen suvussa joku mies sairastu jollain aikavälillä.

50 euroa meni tähän kokeiluun ja oli kyllä ihan mielenkiintoinen testi, mutta en kyllä ainakaan tämän perusteella voi puhelinennustajia suositella (paitsi ehkä tuota viimeistä, mutta sitäkin vain viihdemielessä) ja jos näyt ovat noin ympäripyöreitä kuin nuo kaksi ensimmäistä, en ihan tajua miten näihin voi jäädä koukkuun. Mahdollista se kuitenkin kuulemma on.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa!!

    t. Vaalea, huoleton pastellibimbo (Paukku)

    VastaaPoista
  2. Hieno kokeilu!

    Minä uskon, että ennustukset toteutuu sen vuoksi, koska ihmiset alkavat alitajuntaisesti ihan itse toteuttaa ennustuksiaan.

    VastaaPoista