sunnuntaina, heinäkuuta 30, 2006

Daddalien unipäiväkirja: We reflect on our past

Muutama uni joka on pidemmäksi aikaa jäänyt mielen sopukoihin:

Ensimmäinen näistä on noin 6-vuotiaana nähty uni jossa kotini oli muuttunut likaseksi ja sotkuiseksi ja olohuoneessa asui patjoilla vieraita ihmisiä jotka tuijottivat kuin vähämieliset. Jäänyt mieleeni kauheutensa takia.

17-vuotiaana nähty uni jossa minut ammuttiin kuoliaaksi Israelissa. Yritin mennä kyyryyn keskellä avointa toria, mutta tornissa seisovat sotilaat osuivat ja näin kuinka kaulastani valui verta puserolleni ja vasen jalka rajahti kappaleiksi. Tähän varmasti liittyi puolisen vuotta aikaisemmin saamani huonot uutiset kys. maasta. Nykyään israelilaiset uutiskuvat saavat minut muistamaan sekä kyseisen tapahtuman että kyseisen unen.

Käsilaukku-unet. Käsilaukku ilmeisesti symboloi persoonaani koska pari vuotta kärsin toistuvista unista joissa hukkasin käsilaukkuni enkä päässyt enää siihen paikkaan missä luulin sen olevan. Ärsyttäviä, väsyttäviä unia.

Toijala-uni! Toijala-uni on yksi kauneimpia koskaan näkemiäni unia! Jostain syystä olin Toijalassa ja ihmettelin miten kaupunki oli niin uskomattoman kaunis, talot olivat pariisilaista haussmanntyyliä, joka puolella oli pieniä suihkulähteitä ja katukahviloita ja muutenkin kaupunki oli täysin oikean Toijalan vastakohta. Minulle kertoi mies katukahvilassa että kaupungin oli rakentanut varakas tehtaanpatruuna joka ihaili keskieurooppaliaista kaupunkikulttuuria. Päätin heti muuttaa tänne unelmien Toijalaan.

Daddalie korusuunnittelijana tulevaisuudessa. Oli vuosi 2155, jotenkin tiesin tämän yksityiskohdan ja kaikkialla oli avaraa, seesteistä ja kelmeää. Olin jossain taidegalleriassa jonne olin suunnitellut uskomattoman kauniin lasisen kaulakorun jossa vesivirrat kiersivät ympäri korun kantajaa kuin näkymättömien taikavoimien ohjaamana.

Hissiunet. Hissihän on kaikkien unikirjojen mukaan seksuaalisuuden vertauskuva. Minun toistuvissa hissiunissani joita näin teininä hissit menivät aina vääriin kerroksiin, kattojen läpi, toiseen taloon ja muutenkin väärin.

Eteiseni ei ole julkista tilaa! Viime vuosina olen usein nähnyt unta jossa eteiseni kansoittaa naapuriasuntojen asukkaat. Myöskään asuntoni lukot menevät epäkuntoon usein unissani. Ilmeisesti minulla on joku konflikti sisäsen elämäni ja julkisen minäni välillä.


0 kommenttia:







Lähetä kommentti