maanantaina, huhtikuuta 14, 2008

Suomen huippumalli haussa pt 2.
Muistanette viime viikon kuinka tämä ilotulitus alkoi. EIlen saimme siihen jatkoa, tosin minä olin ensimmäisen puolituntia Tampere-Oulu junassa. Mutta onneksi minulla on kultarakasihana ja uskollinen kovalevytallennusmoduuli telkussa.

Jakson alussa näimme pikaakelauksen viime jaksosta. Muistamme kuinka Vero Modan kevätmuoti mukiloi esteettistä silmäämme. Hei. hei, Mariem, emme ehtineet tutustua niin hyvin että jäisin kaipaamaan. Muistamme myös kuinka Marjesta leivottiin bitchiä ja Saimi vain näytti bitchiltä, mutta sitä ei pikakelaus muista. Ehkei siksi koska se jäi kaikkien mieleen kuitenkin.

Alkutunnarit mit karmeat asukokonaisuudet.

Olen saanut kuulla että tyttöjen asuintalo ei sijaitsekaan Espoossa vaan on Helsingin vuokrakämppä jossain itä-Helsingissä. Siis kuinka makeita kaupungin vuokrakämpät nykyään voivat olla? En oikein pidä tästä kun sosiaaliryhmien erot häipyvät. Kunnon luokkayhteiskunta kehiin! Alex Stubb, I'm counting on you. Keittiössä tytselöt siirtävät Mariemin kuvan jääkaapissa voittajaleiristä häviäjäleiriin. Tytöt oleilevat sohvaryhmässä ja keskustelevat siitä kuinka he jo viikossa ovat tulleet läheisiksi.

Yhtäkkiä heidän olkkarin ikkunan edessä istuu joku maskeeraaja! Maskeeraajan tuloa talolle ei näytetä joten vaikuttaa siltä että juuri kun Maria oli kertonut kuinka Mariemin lähtö melkein kirvoitti kyyneleen, tytöt ryhdistäytyivät ja huomasivat vieraan lymyävän olkkarissaan. No siitä huolimatta, työt kuuntelevat tarkasti maskeeraajan ohjeet meikkaamiseen. Ne ovat:
-säännöllinen puhdistus, iho pysyy kunnossa ja on hyvä pohja meikille.
-kosteusvoide alle, meikkivoide päälle ja sen päälle puuteri (pheew, tämän meikkaustavan siskoni on minulle joskus opettanut ja olen aina epäillyt että se on väärä kun näytän silti suohirviöltä, mutta nyt tiedämme että meikkaan ihan oikein! YAY!)
-puuterin jälkeen peitetään epäkohdat. Eli ilmeisesti meikkivoidetta ja puuteria ei saa läiskiä niin paljon että kaikki peittyy.
-luomiväriä ja ripsiväriä silleen nätisti.
-muotoilkaa kulmakarvat. Au!

Eli ei sanaakaan kajalista. Nii, Saimi! Ei sanaakaan kajalista! Palaamme asiaan myöhemmin, Saimi!

Tytöt saavat tehtävän. Heidän pitää luoda casting-meikki aiemmin saamillaan sponssivälineillä. Onneksi kaikilla tytöillä oli hiukset jo valmiiksi kiinni. Hmm. Parhaimman castingmeikin tekee rekkamies-Anu! Whoo! Palkinto on shoppailureissu Vero Modaan ja sen kuullessaa Anu pomppii omituisessa 70-luvun ruskeassa sukkamekossaan ympäri kämppää. Ilmeisesti tyttö on onnessaan päästessään eroon tuosta järkyttävästä outfitistä. Toisaalta ei ne Vero Modan tämän kevään rytkyt sen parempia ole. Tai no, ehkä niissä ei näytä pomppivalta Mr. Hankyltä. Anu saa valita kaksi (maskeeraaja näyttää coolisti voitonmerkkiä) kaveria mukaan shoppailureissulle. Anu valitee Marian ja Darinan. Kuitenkin ennen shoppailuja tulee annepostia ja matkaanlähtö nojatuolimatkalle on heti.

Kukaan ei kuitenkaan kilju onnesta jossain megasalongissa kun makeovereitten aika julkistetaan. Salongin edustaja kertoo mitä jokaiselle tytölle tehdään. Kukaan ei osoita suurempia tunteita paitsi Anu joka pomppii taas sukkapuvussaan. Minä kun luulin että rekkamiehet ovat keikalla alas ja tonneja takana joten ei luulisi Anun liikaa pomppivan. Ana kertoo että koska hänen oma värinsä on "hunaja" uusi vaaleampi väri ei tule olemaan suuri muutos. Niinpä niin. Marje ja Ani esittävät jotain kameroille. Kauheita esittäjiä, byhyy! Anilta leikataan peyosit pois (luojan kiitos, ne olivat hirveät!) ja Mari olisi toivonut jotain radikaalimpaa. Anulle tehdään pitkä pidennys joka saa hänen hiusten tyvet näyttämään runsailta ja päät hamppumaisen ohuilta. Mutta Anu on onnellinen ja taas vähän vähemmän rekkakuskimainen. Marjelle leikataan ihan hirveä tukkakypärä ja Marje selittää jotain egyptiläisestä olostaan ja öljytyistä kropista. Sinänsä ihan viihdyttävää urpoilua Marjelta, mutta tajuan kyllä miksi Darinan mielestä Marje esittää "ihan liikaa". Armi läpikäy rajuimman muutoksen, pitkä tumma tukka leikataan lyhyeksi kullanvaaleaksi pottakampaukseksi ja vaikka se ei ole mikään kaunis leikkaus, se näyttää silti pukevan Armia. Bonussektorina Armi nyt enää kuulostaa Mijonäärijussin Miralta, mutta ei enää näytä niin paljon tältä. Manon näyttää omasta mielestään lesbolta ja pääsee "Anin joukkoon" ja katsojat jätetään siis arvailemaan onko Ani Manonin mielestä lesbo vai näyttääkö hän vain siltä.
Tatjanalta poistetaan pidennykset ja väriä vaalennetaan hiukan. Tatjana kehuu hurmiossa kuinka pidennyksistä on ihanaa päästä eroon mutta hänen puhetulvansa keskeytetään kesken lauseen Tylyä! Mutta kömpelöön leikkaukseen on syynsä. Jakson draama on löytynyt: Ana ei ole tyytyväinen tukkaansa. No en minäkään olisi. Juuret on värjätty mustiksi ja tyvet ovat kuuluisaa maantienharmaata josta koko suomen kansa yrittää päästä eroon. Minä tiedän miehiä jotka värjäävät maantienharmaat kuontalonsa. Minulla ei sentään tätä perussuomalaista väriä ole, minun tukan sävy on "syvä minkki", että sen tiedätte! Anan tukkakatastrofi saa lisäminuutteja. Ana on ilmeisesti jopa itkenyt tukkansa vuoksi.

Seuraavana aamuna Anu ilmoittaa olevansa tukan ansiosta nyt "tyttö, niin kuin muutkin tässä talossa". Minä en ihan vielä olisi niin varma Manonista. Tyttömäisyyden sinetiksi Anu levittää huulikiiltoa. Nyt tyttömäinen Anu pääsee nauttimaan voitostaan Kampin Vero Modaan. Anu myös paljastaa haastiksessa voittosumman olevan 500 euroa. Voitto on mennyt oikeaan osoitteeseen, Anulla ei ole koskaan varaa ostaa uusia vaatteita, tai edes viittä sataa tilillä. Epäilen että Anun tili on Sampo Pankissa.

Sitten näemme jakson mielenkiintoisimmat 5 sekuntia kuvamateriaalia tyttöjen talosta: puoliksi syöty viinirypäleterttu ja sipsejä! Jonkun Burberry-meikkilaukku! Vaatteita kasoissa!

Ei ihme että talolle jääneet tytöt saavat annepostia jossa käsketään siivota talo. Pientä vittuuntuneisuutta ilmassa, mutta Ani siivoaa kylppäriä bikineissä. Anilla on uskomattoman laihat jalat. Manon tyhjentää roskista samalla kun Anu ja ystävät pääsevät vihdoin Kampin Vero Modaan. Marje kertoo talon skismoista. Marjea on kritisoitu kyvyttömyydestä tyhjentää tiskikonetta. Marje ei tyhjennä tiskikonetta, koska ei käytä tiskikonetta. No jos tyhjisit sen tiskikoneen niin ne sinun likaiset tiskisikin mahtuisivat sinne ja voisit käyttää sitä! Sitten Marje kertoo yksityiskohtaisesti kuinka jotkut tytöt olivät menneet täysin apeshit kun Marje kämppiksineen oli katsonut televisiota liian kovalla. Marje fiksusti silti jättää kertomatta kuka heille oli alkanut aukoa päätään.

Lisää glamuröösejä kuvia Vero Modan valikoimista jotka nyt näyttävätkin huomattavasti paremmilta kuin kevätmuotinäytöksessä Toki Vero Moda näyttää edelleen rumentavan suomalasten kaupunkien katukuvaa myymällä patellavöitä.

Armi kertoo kuinka loppu tytöt olivat siivottuaan koko päivän. Now here's the deal: 8 tyttöä, miniskulaarinen kämppä. Siinä ei voi olla ihan hirveitä määriä siivottavaa per malliverso. Jokainen siivoaa omat läjänsä ja yhteisiäkin tiloja varten on ainakin kaksi tyttöä per huone. En tajua tätä valitusvirttä. Uskoisin ett'ä suurin osa siivouspäivän rankkuudesta kertovista lausunnoista on saatu kaivettua tytöistä ovelilla haastattelutekniikoilla. Tuon kokoisen kämpän siivoaminen kahdeksan tytön voimin ei voi ajaa ihmisiä haudan partaalle.

Tyttöjen alakuloa lisää Vero Moda reissultaan palaavat voittajat jotka Ani kohtaa pukeutuneena pikkuhousuihin ja Alien sex friend -T-paitaan. Ani ei tunnu muutenkaan pukeutuvan ihan liian moniin vaatekerroksiin, mikä on yllättävää koska edellisessä jaksossa Saimi, the high priestess of doom and photographic analysis, julisti Anin häpeilevän kroppaansa. Tai ehkä tämä sitten on joku Anini itsekehittämä shokkiterapia.

No onneksi saapuu mysteeristä annepostia sekoittamaan talon yhteenlaskettua kolmea aivosolua. Seuraavana päivänä testattaisiin lavasäteily. Manon on varma että on jälleen kyse catwalkista. Jonkun muun mielestä näytteleminen olis siistii. OMG, oletteko muuten huomioineet että formaatin mukaan tässä sarjassa pitää tytseleille opettaa näyttelemistä? Kuka heitä sitten opettaa? Mikko Kivinen? Janne Kataja? It shall be hilarious.

Ja niin olemme vihdoin päässet ensimmäiselle mainoskatkolle.


0 kommenttia:







Lähetä kommentti