sunnuntaina, helmikuuta 28, 2010

A bit about fashion

Kuten aiemmin mainitsin, minulla on suuria vaikeuksia löytää kivoja kenkiä, koskapa vallitseva kenkämuoti on niin pirun rumaa. Samaan ongelmaan olen nyt törmännyt suunnitellessani kevään garderobia. Kaikkialla tarjotaan vain hirvittäviä muisteloita 80-luvulta, neonvärejä, seiloriraitaa, ylisuuria tpaitoja (edelleen, eikö ne jo voisi kuolla) ja niitä pirun boyfriend-jacketejä. Ravasin Tampereella (tiedetään, fashion capital!) käydessäni kaikki ketjuvaatemyymälät läpi ja tulos oli aika shokeeraava, tuntui että elin jotain painajaista jossa olin vankina Nik Kershaw-videossa. Myönnän että tästä vallitsevasta muodista jotkin muotibloggaajat osaavat rakennella ihan söpöjä outfitejä, mutta he ovatkin parikymppisiä, ei tällaisia muumioita jotka muistavat ajan jolloin kivipestyjä farkkuja käytettiin ensimmäistä kertaa ja Koivisto oli presidentti.

Hei, parikymppiset muotibloggaajat! Toivottavasti ihastuksenne 80-luvun muotiin ei tarkoita myös ihastumista 80-lukuun yleensä, koska ei ollut kivaa aikaa se, ei. Nettiä ei ollut joten et voinut tilata farkkujasi ASOSkselta vaan piti tyytyä Anttilan postimyyntiin (se tarkoitti sitä myös että farkkujasi ei oltu ommeltu Macaossa, vaan Pöytyällä), H&M pidettiin ehkä vähän likaisin keinoin poissa Suomen markkinoilta (tosin se tarkoitti sitten sitä että Tukholma oli ihana kulutuksen ihmemaa johon matkustettiin kerran kesässä ostamaan voita, H&M-kamaa ja sitä paahtoleipää jonka paketissa oli Tukholman kaupungintalon siluetti) ja televisiokanavia oli kaksi josta toisella tuli Heikki Hietamiehen juontamat Lauantaitanssit ja toisella dokumenttielokuva Neuvostoliiton kolhoosijärjestelmän historiasta. Ja trust me, viihdettä oli sen verran vähän tarjolla että Neuvostoliiton kolhoosijärjestelmä oli aika riemastuttavaa katseltavaa.

Mutta takaisin asiaan. En tajua miten tämä muoti edes toimii, vielä vuoden -08 syksyllä kaikki kaupat oli täynnä ihania 50-60-luvun tyylien kertausversioita (joita inhoaa ihan samalla tavalla ne kertaalleen eläneet), jotka hyväksyin täysin, mutta nyt on sitten siirrytty 80-luvulle, ja sitä en voi hyväksyä ollenkaan. Onneksi kansainvälisillä runwayllä on edelleen suurempi valikoima tyylejä. Tässä suosikkejani kevään mallistoista. Täksi kevääksi Behnaz Sarafpour lainaa iki-ihanalta 20-luvulta:

Daddalie needs this dress in her wardrobe

Daddalie would also want this if her boobs weren't as impossible as they are and she was a little bit taller than a coffee table.

Donna Karan does 80s revival in a way I can love.

Elie Saab spends a Sunday in the park with Cameron Frye.

Gorgeous sportswear by Gaultier for Hermès. (Although the collection included some pretty uglo stuff too)

More to follow!

1 kommentti:

  1. Hear hear sister!

    *meen katsomaan videolta kolhoosidokkaria*

    VastaaPoista