tiistaina, maaliskuuta 09, 2010

Vohvelirautablogi! Näyttääkö nuo falafelit yummyiltä, näyttääkö?!

Tämän blogin innottaimana päätin tänään tehdä seesamleipäsiä vohveliraudalla ja nauttia ne varsiselleriomenapaistoksen kera. Stay tuned!

Edit 1:
Leipästaikina:
1,5dl kädenlämpöistä vettä
3,5-4dl vehnäjauhoja
roiskaus oliiviöljyä
suolaa
sokeria
1 kaato seesaminsiemeniä (mekein unohdin nämä!)
Sekoita, anna kohota niin pitkään kun jaksat venailla. En oikeastaan edes tiedä miksi annan näiden kohota kun ne kuitenkin menevät vohvelirautaan litistymään.

Olenko ainoa jonka mielestä Lidlin ulkomaalaiset jauhot ovat kaikista parhaita? Olen epäisaänmaallinen hölmö, mutta boy noista tulee maukkaita sämpylöitä!

Moni inhoaa varsiselleriä, mutta minä suorastaan rakastan sitä! En vähiten sen takia että siitä sa leikattua Star trek communicator badgejä!
Edit 2:

Taikinasta tuli järkkyiso!


Kuusi järkkyisoa kakkaraa! Taikinan vaivaaminen ja muotoilu tuntui epäilyttävältä kun seassa oli seesaminsiemeniä.

Varsiselleri-omena-paistosta maustettuna soijalla ja santa marian sesam&wasabi-mausteella. Soija on perseestä kun se aina värjää kaiken, mutta soijalla maustettu paistettu vihreä omena on niin hyvää että sitä on vain pakko laittaa. Idutkin olisivat varmasti sopineet tuohon.


Jännittää!

kolmisen minuuttia paistettu. Nuohan nousee!

Ja lopulta ne vähän litistyy. Tämä oli viitisen minuuttia vohveliraudassa

Annos. Ehkä kuitenkin uunissa vapaastihengittävänä pitaleipänä valmistettuna olisi parempaa. Vohvelirauta litistää leivän vähän tanumaiseksi.

Jaksoin syödä neljä. Viimeisen söin World Foodsin minttukorianterichutneyn kanssa. En yleensä pidä chutneyistä mutta tämä on ihanaa (ja sut vähäkaloristakin), tosin nyt näyttää siltä että sekä lähi-K-kauppani että Anttilan K-supermaket poistavat tuon valikoimastaan. Lähi-Kssa oli merkattu hintalappuun "P" ja Anttilassa hintalappuun oli laitettu punainen piste. Onneksi rohmusin itselleni loput 3 purkkia.


0 kommenttia:Lähetä kommentti