tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Kirsikkasuklaakakku

Kaikki jotka tuntevat minut, tietävät etten osaa leipoa mitään muuta kuin pizzapohjaa tai pitaleipiä. Kaikki yritykseni tehdä muffinsseja yms. makeaa on yleensä täysin tuhoon tuomittuja.

Nyt tosin löysin ohjeen joka kuulosti niin hyvältä että oli pakko räjäyttää keittiö ja kokeilla onnistuisiko. Ja onnistui! Kindof. Ohjeessa käsketään
vaahdottamaan muscovadosokeri ja munat kiinteäksi vaahdoksi, mikä on bloody impossible. Munanvalkuaiset ja sokeri ehkä, mutta sain vispaimeni ylikuumenemaan yrittäessäni saada tuosta kiinteää vaahtoa:

Suklaan sulatin bain-Mariessä, ja siinä kesti pieni ikuisuus:

Ja sitten se ei tietenkään ikinä jäähtynyt, joten kun sekotin muna"vaahdon" sekaan, koko hommasta tuli niin löysää että pelkäsin sen valuvan ulos irtopohjavuoasta, ne kun falskaa keskimäärin yleensä aina joten lisäsin vähän vapaalla kädellä venhnäjauhoja.
Tämä on Anonyymille, look and weep:

Ihme kyllä, taikina ei valunut uuninpohjalle. Ongelmat ilmenivät kun sain kakun uunista. Katsokaa kuinka täydellinen. Vuokani oli suurempi kuin ohjeessa, joten kakustakin tuli matalampi.

Tosin sitten meikän piti mennä sekoilemaan jotain taasen. Irrotin vuoan renkaan ja koska halusin että kirsikkakolasiirappi, siis se kokoon keitetty cherrykola (jota saa kyllä keittää kokoon koko päivän jos haluaa siitä siirappia) imeytyisi kakkuun, yritin kääntää koko höskän. Not a good idea. Jouduin paniikissa yrittämään kääntöä takaisin, jolloin vuokalevy jäin uuniritilän pinnojen väliin ja oh, it was a disaster.Tämän draaman jälkeen en saanut puoliakaan kolasta imeytymään kakkuun, mutta eipä tuo mitään, hyvää oli silti! Tosin itse vaihtaisin ehkä viskin rommiin. Ja joo, ei maistu kirsikalta sitten pätkääkään.

Ja katsokaa kuinka kauniin kipposen ostin Marjamäen Pajutilalta pääsiäisen aikoihin! Tuhkauurnan näköinen, tiedän, mutta voi kuinka iloinen ja söötti tuhkauurna! Enjoy your cake with the remains of a loved one!

1 kommentti: