torstaina, heinäkuuta 08, 2010


Looks aw-, tastes wonderful!

Eilisen universumini murskanneen feta-pettymyksen jälkeen, tänään oli vuorossa takuuvarma combo: tomaatti ja mozzarella. Lipesin grilled cheese -teemastani sen verran että tein tämän päivän leivät bruchettoina.

Neljään isoon (söin ne kaikki ja nyt on ähky!) leipään meni:

pari ruokalusikallista Valion mozzarella-raatetta
6 tuoretta tomaattia kaltattuna, siemenkodat poistettuna ja kuutioituna
2 kynttä tuoretta valkosipulia ohuina viipaleina
1 keskikokoinen punasipuli hakattuna
öljyä, basilikaa, suolaa ja pippuria
Nämä sekaisin.

4 keskikokoista viipaletta hyvää vaaleaa leipää (ei paahtoleipää, se on liian pehmeää ja ohutta.) kevyesti öljyttynä
Täyte leipien päälle ja
3/4 palloa puhvelinmozzarellaa revittynä palasiksi täytteen päälle.
Uunissa vartin verran kunnes juusto on kullankeltaista.

Tomaattien kalttaus on aika inhaa hommaa, mutta jos sitä ei jaksa tehdä, pitää ainakin halkaista tomaatit ja poistaa siemenkodat. Näissä piilee tomaattien kosteus ja pelkästään tomaatinlihaa sisältävä silppu on huomattavasti kuivempaa ja leipä ei kostu epämiellyttäväksi leipämössöksi.

Tämä on muuten niitä harvoja (no jaa, pizza on toinen) ruokia jossa liika juusto pilaa ruokanautinnon! Jos mozzarellaa on tomaattien päällä liikaa, täyte alkaa kiehua, ja siitä katoaa maku. Sen lisäksi tasainen juustopeite tekee syömisestä raivostuttavaa taistelua.


0 kommenttia:







Lähetä kommentti