sunnuntaina, elokuuta 15, 2010

Kulosaaren mökki

Tästä on tulossa nyt ihan unipäiväkirja.

Viime yönä näin unta että vanhempani olivat ostaneet minulle Kulosaaresta vanhan ränsistyneen mökin jonka piha oli villiintynyt ja ikkunoista puuttui laseja yms. mutta sisätilat oli aivan ihanat. Edellinen omistaja oli myynyt mökin kalusteineen ja se olikin sisustettu mökkimäiseen keräilytyyliin. Keskellä oli suuri tupa jonka lattia oli maalattu valkoiseksi, siitä askeleen korkeammalla oli pikkuruinen keittiö jossa oli ultramodernit kiiltävät kaapit ja laitteet. Tuvan vieressä oli iso makuukamari jossa oli valkoinen pylvässänky pitsipeittoineen. Sieltä oli myös suuri ikkuna pihalle joten huomasin että ihan mökkini vieressä oli kaksiosainen uima-allas jonka kauimmainen pää loppui infinity edge -tyyppisesti. Siellä pulikoi ihmisiä ja yritin hirveästi muistaa oliko kyseessä julkinen uima-allas vai jonkun viereisen talon oma.

Siskoni kanssa ihmettelimme kuinka talon edellinen omistaja oli jättänyt taloon ihan kaiken, perhevalokuvat ja CDtkin ja jopa tummanruskean koiran! Näissä minulla on sitten ajanvietettä, ajattelin kun selasin valokuvakansioita, koskapa jostain kumman syystä minulla oli tunne että koko mökki hankittiin jotta minä voisin lukittautua sinne talven ajaksi. Koira oli flegmaattinen ja ilmeisesti kaipasi isäntäänsä kovin. Jossain vaiheessa luulimme jopa sen yrittävän itsemurhaa kun se yhdellä isolla hotkaisuilla nieli valkoisesta paidastani riippuvan kangaskaistaleen.

Lähdin katselemaan mökin ympäristöä ja minua hävetti mökin villiintynyt puutarha kun kaikien muiden mökkien pihat olivat niin siistejä. Noh tuskimpa asialle kannattaisi tehdä mitään enään tänä syksynä, ajattelin. Jossain vaiheessa luulin jo tulleeni takaisin mökilleni mutta mökin sijasta pihassa olikin vain pikkuruinen paloposti. Onneksi avulias naapuri opasti minut takaisin oalle mökilleni.


0 kommenttia:Lähetä kommentti