keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2011

Pukudraama

Jos nyt olisi 1998 ja meillä kaikilla olisi blogien sijasta kotisivut, minun kotisivuillani olisi pukudraama-osio jossa listaisin kaikki lempipukudraamani ja taustalla soisi midi-muodossa Menneen maailman tunnari. Ja sitten minulla olisi erillinen SHRINE uudelle Downton Abbey-sarjalle! Tai siis ei olisi, koska vuonna 1998 kukaan ei ollut vielä kuullutkaan Downton Abbeystä mutta nyt on!

Olin hiukan skeptinen tämän sarjan suhteen, koska sen on kirjoittanut Julian Fellowes, se sama tyyppi joka käsikirjoitti Gosford Parkin, leffan joka oli uskomattoma kaunis ja pukudraama-aktig, mutta jossa ei esiintynyt yhtä ainoaa miellyttävää hahmoa. Joten välttelin viimeiseen asti Downton Abbeyn DVD-setin ostoa mutta koska kuulin siitä puhuttavan niin paljon hyvää netin hämyisissä pukudraamanurkissa ja koska Amazonin recommendations ei vaan antanut periksi, tilasin Downton Abbeyn viimein kolmisen viikkoa sitten. Ensinnäkin koko DVD ei saapunut, mutta valitettuani Amazonille he lähettivät uuden ja voi sitä ilon päivää kun tulin töistä ja Downton Abbeyn maailma levittäytyi ensi kerran silmieni eteen.

Sarja kertoo sekä herrasväen että palveluskunnan elämstä englantilaisessa herraskartanossa juuri ennen ensimmäistä maailmansotaa. Sarjaan kietoutuu vähän suurempia ja pienempiä juonikuvioita, mutta pääasiassa The Situation


sori, oli pakko, on se että Downton Abbeyn tulevaisuus, aivan kuten englantilaisen elämäntyylin noin ylipäätään, on uhattuna! Talon ja lordinarvon perijä kuolee Titanicin uppoessa ja Lord Grantham, joka epäonnekseen on saanut siitettyä vain tyttäriä, saa tietää että Downton Abbeyn perii joku kaukainen miessukulainen, joka kuuluu siihen hiukan halveksittavaan, mutta alati kasvavaan keskiluokkaan. Tosin vain parikymmentä vuotta aiemmin on Downtown Abbeyn tulevaisuus ollut myös uhattuna, mutta silloin on selvitty naimalla sukuun rikas amerikkalainen. Tarina kiertyy ei ehkä niin yllättäen uuden perijän ja perheen vanhimman tyttären monimutkaisen romanssin/businessdiilin ympärille ja vaikka itselläni noin yleisesti ottaen viiraa romanttisesti päässä 24/7, ei tämä romanssi minua hetkauta juuri suuntaan tai toiseen. Onneksi näin suuren produktion ollessa kyseessä voi aina keskittyä johonkin muuhun, kuten seuraamaan palvelusväen arkista aherrusta tai lordin leskiäitiä joka sylkee mainioita onelinereitä. Oma lukunsa on lordin nuorimman radikaali-tyttären ja autonkuljettajan romanttinen divertissement, (Palveluskuntaan kuuluvan henkilön ja herrasperheen nuorison edustajan välinen romanssi on OLTAVA, its the pukudraama-LAW!) joka on kirjoitettu täyteen ihania varastettuja vilkaisuja ja punastumisia ja USTia. Damn near perfect. Tosin ensimmäisen tuotantokauden päättyessä alkaa ensimmäinen maailmansota, joten odotettavissa on että radikaali tytär päätyy sairaanhoitajaksi ja pahimmassa tapauksessa autonkuljettaja tämän potilaaksi. Prayer circle että käsiksessä on luvassa jotain muuta.

Joten jos kaipaatte huikeita pukuja, upeita interiöörejä (Highclere Castle, joka näyttelee Downton Abbeytä, on se sama kartano joka toimi Totleigh Towersina Kyllä Jeeves hoitaa-sarjassa) ja yleistä eskapismiä, voin suositella tätä lämpimästi.


0 kommenttia:Lähetä kommentti