maanantaina, heinäkuuta 04, 2011

Hooray for me!

Olen vihdoin päässyt tavoitteeseeni, olen katsonut kaikki Star Trek: The Next Generation-jaksot. (poislukien best of both worlds 2:sen ja kaikki samalla DVDllä olevat jaksot, koska ole ilmeisesti hukannut sen levyn, oh why?!) Alkujaan minun piti vain tarkistaa olenko kasvanut henkisesti eli pystynkö jo katsomaan Q-jaksoja ilman että alan heitellä tylppiä esineitä kuvaruutua kohti, mutta heti ensimmäisen jakson jälkeen olin liian laiska kaivaakseni tiedot seuraavasta Q-jaksosta, että päätin katsella koko roskan. Tämä kevät tullaan minun universumissani aina tuntemaan Star Trek-keväänä. Nyt on aika pysähtyä ja reflektoida kaikkea kokemaani ja oppimaani. Minulla on joitakin suurempia asiakokonaisuuksia joista haluan teille kertoa, mutta tässä alkuun pari pientä huomiota.

Q
Pystyn nyt katsomaan Q-jaksoja heittelemättä tylppiä esineitä kuvaruutua kohti. Onhan se Q ihan älyttömän ärsyttävä ja minun on vaikea oikeasti saada mitään järkevää kuvaa Qn suhteesta ihmisyyteen (se kai siinä hahmossa on tarkoitus, ihmisyyden kyseenalaistaminen) koska vaikka Q-jaksoissa aina kauheasti keskustellaan ja asetetaan ihmisiä vaikeiden valintojen eteen, niin ne on kuitenkin lopulta todella...yksinkertaisia fuudeerauksia.

Season 7
Mitä ihmettä oikein tapahtui? Jotenkin minulla oli sellainen muistikuva että viimeinen kausi on jo jäähdyttelyä ja aikamoista kuraa, mutta oliko se sitten Deep Space Ninen alkamisen takia vai miksi, vikalla kaudella oli ihan eri meno muihin kausiin verrattuna. (Uskokaa pois, kun on kaikki kevätiltansa omistanut edellisille kausille, sen eron huomaa!) Kaikki on paljon rosoisempaa ja ronskimpaa. Kukaan ei enää lue Shakespearen sonetteja vaan Picard huutaa Rikerille, Riker huutaa Deannalle (hoooooooot!), murhia sattuu, alaiset vittuilevat ylemmilleen ja kaikki puhuvat Starfleet Intelligencestä. Siis järjellä ajateltuna on aina ollut selvää että Starfleetillä täytyy olla oma vakoiluverkostonsa (Eikös Spockin ole jollain undercovermissionilla?) mutta vakoilu on ilmeisesti ennen ollut liian likaista puuhaa puhtoiseen Star Trekiin. Eipä enää! Jos tämä muutos johtuu Deep Space Ninestä, niin Amazon saa tilaukseni heti! Tosin on pakko myöntää että vikalla kaudella on myös sarjan hirveimpiä pohjanoteerauksia kuten Dr. Crusherin eroottiset seikkailut skottiteemaplaneetalla tai Wesley Crusherin seikkailut intiaaniteemaplaneetalla tai se ihme Indiana Jones-jakso, mutta kaiken kaikkiaan seiskakausi oli huomattavasti muistikuviani parempi.

1 kommentti:

  1. *kateus* :o Mun viime kesä oli Babylon 5 -kesä, mut syksyn tullen into laantui just jonnekin ennen vitoskautta, josta en tykkää. Vittu kun saan gradun valmiiksi niin teen ensi syksystä TNG-syksyn.

    VastaaPoista