sunnuntaina, tammikuuta 12, 2014

OLEN VIHAINEN!Jotenkin näin kokisaddiktina otin tämän uutisen vastaan rauhallisin mielin. Kolmanneslitran kokispurkit ovat mielestäni aina olleet hiukan liian isoja kerta-annokseksi, mutta ah, kuinka purkkikokis on aina tapa saada oikeasti otsalohkot palelluttavan kylmää kolaa. Kun kerran pääsee purkkikolan makuun, muovipullosta tarjottava kola on aina auttamatta liian lämmintä. Tässä nyt varmaan uhmaan jotain termodynamiikan lakeja, mut niin se vaan on and I'm sticking to it.

No nyt näitä 0,25-purkkeja sitten rantautui Oulun Anttilan K-kauppaankin, josta kaappasin itselleni pari viime viikonloppuna. Aah, mikä ihana tunne olikaan herätä "from restless dreams" kuin Gregor Samsa ikään ja ajatella että aamusuihkun jälkeen saa lösähtää sohvannurkkaan läppärin ja jääkaappikylmän slim-kokiksen kanssa. MITÄ VIELÄ! Oli tarkistettava purkista ettei kyseessä ole joku jouluinen cinnamon-kokis, niin oudon mausteiselta ja tinaiselta kokis maistui. Luulin tietenkin hetken, että kyse oli omasta harhaisesta päästäni, mutta ei, vertasin purkkeja ja ilmeni että kun vanhat 0,33 on valmistettu Keravalla, niin nämä 0,25set ovat tuontitavaraa. Tuontitavaraa mistä? Sitä ei purkki kerro, vaikka asetuksissa elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä on erikseen mainittu että valmistusmaa on ilmoitettava jos sen poisjättäminen aiheuttaa epäselvyyttä tuotteen kotimaisuudesta. Ja koskapa pullokokikset tulevat totutusti edellen Keravalta, niin minun mielestä tässä nyt vähän ollaan heikoilla jäillä pakkausmerkintöjen kanssa. En tietenkään syytä Sinerbrychoffia  tai varsinkin Coca-Colaa mistään, koska...no koska älkää nyt vaan suuatko mun äässiä! Ja minulle on lopulta ihan sama missä se kokis valmistetaan, kunhan se maistuu siltä kun kokiksen kuuluu! Jos haluan ulkomaiselle maistuvaa koksta, menen hitto jonnekin itäeurooppaan jossa kokis on ihan arpapeliä.

Ja tähän liittyen on sitten toinen vihan aihe! Tässähän on selkeä skandaali käsillä ja uutisarvo on mieletön (ihan kuten aina kun meikäläisen ruokaympyrään kiinteästi kuuluvien tuotteiden koostumusta muutetaan, Pataksin Jalfrezi-pakkauskokokin on pienentynyt, ja muistatteko kun Patroksen yrttifeta hävisi kaupan hyllyiltä, sehän oli kriisiterapian paikka). Ilmoitin tästä siis Ilta-Sanomille ja vaikka linkkasin pakkausmerkintä-asetuksen viestiini, niin edelleen viikko myöhemmin, ei minkäänlaista uutisen tynkää. On ilmeisesti kaljamainonta hiukan liian tärkeää iltapäivälehdistölle. HAH!

1 kommentti:

  1. Ostin ihan tämän takia (lisää rivejä listalle asioista, joita olen ostanut Daddalien tuulikaapin takia) ja pakko sanoa, etten huomaa eroa :( Paitsi että jälkimaku on jotenkin kivempi kuin pullokokiksessa. Epäilin jo maissisiirappia mutta ei ainakaan ainesosien mukaan. Tosin olenkin aina ollut enemmän Pepsi-ihminen.

    VastaaPoista