lauantaina, kesäkuuta 14, 2014

Please do not bang the walls of our national internet.

Jo vuosikausia on saanut tottua siihen ettei netissä oikein näe lähetysoikeuksiin liittyvää tavaraa kuten esim. "Next on Keeping up with the Kardashians/Mad Men/etc"-pätkiä televisiokanavien kotisivuilla ellei satu olemaan Usassa. Pitkään Comedy Centralin Daily show ja Colbert Report näkyivät Suomessa, muttei enää, eli meikäläisen krapula-aamut ovat menettäneet hohtonsa kun en voi viettää tuntikausien Colbert-maratoneja.

No nyt on sitten päästy jo ihan uuteen versioon tästä sisällön varjelemisesta: FX Networks on pickannut up Gideon Raffin Tyrant-sarjan ja yritin löytää siitä lisätietoa, kun törmäsin tähän:

Thank you for your interest in FX Networks
This site is currently only available to viewers living in the United States.


Koko bloody nettisivu on blokattu muilta kuin usalaisilta, kaikki. Jopa kanavan yhteystiedot, jos haluaisin yhtäkkiä mainostaa suomalaisia karjalanpiirakoita Fargon mainoskatkolla.(Joo, tiedän kansainvälinen mainosmyynti menee hiukan eri kanavia (heh, no pun intended) pitkin) Tajuan kyllä että usalaista tv-kanavaa ei paljon sellaiset katsojat kiinnosta jotka eivät kanavan peitto-alueella asu, ja että kanavalla on täysi oikeus tehdä  näin mutta silti. Tässä on kuitenkin kyse nettisivusta. Eikö me kaikki, puolalaiset peelot mukaan lukien, vähän niin kuin yhdessä sovittu että netti olisi silleesti globaali ja edes pyrkisi olemaan tasa-arvoinen. Minä, sentimentaalinen hömmelö, luulin että juuri se teki netistä niin ainutlaatuisen ja hienon viestintävälineen. Ja olen kuullut huhun että samoin pääsy TJ Maxxin sivulle on blokattu jos et satu olemaan kysesisen firman toimitus-alueella. Minähän en tietysti tätä edes tiedä, kun en moisessa overstockoutletissa suostuisi _ikimaailmassa_ shoppailemaan, mutta näin olen kuullut. 

Joka tapauksessa, surullinen päivä jos ei nyt koko internetissä, niin ainakin Daddalien pienessä netticornerissa, taasen. Subtv, ostakaa oikeudet Colbertiin ja Jon Stewartiin nyt heti! Ja koska edes viimeksi törmäsit puolalaiseen peeloon?! Niinpä. 


2 kommenttia:

  1. Ole anarkisti, käytä Hola!:aa vai mikä sen selainliitännäisen nimi nyt onkaan. Silleen pystyy huijaamaan olevansa missä tahansa. Silleen mä katoin brittien channel fourilta My Mad Fat Diaryt heti tuoreeltaan.

    VastaaPoista
  2. En uskalla, en. Muropaketin legendaarisen Finreactor bustattu- threadin kauhut muistuvat aina tuollaisista mieleeni, vaikka joo, ei ole sama asia ja joo, en ikinä ees rekannut Finreactoriin.

    VastaaPoista