sunnuntaina, joulukuuta 21, 2014

Joululahjani teille, rakkaat lukijat!

Näin jouluaikaan kun arjen kiireet hellittävät ja saa hetkeksi käpertyä konvehtirasian ja kirjan kanssa sohvannurkkaan, haluan rakkaita lukijoitani muistuttaa yhdestä netin kaikkien aikojen parhaasta palvelusta, jonka varmaan moni on saattanut unohtaa.
Project Gutenbergiin listään edelleen kirjoja vapaaehtoisvoimin noin 50 nimikkeen viikkovauhtia! Monet kirjoista on tietokirjoja, mutta paljon on joukossa myös romaaneja. Täältä löytyy Jane Austenit ja aika kattava kokoelma Wodehousea, tosin kiinnostavimpia on toisaalta ne romaanit jotka ovat jo jääneet suurelta yleisöltä unholaan.

Vannoituneimmat lukijani muistanevat että olen aika ihastunut sisäoppilaitostarinoihin ja täten haluankin cheap-assinä lahjoittaa teille linkin Angela Brazilin kirjaan "The Jolliest School of All" joka varmasti jo nimensä perusteella saa teidät kaikki hyppimään innoissaan tasajalkaa ja taputtamaan pikkukätösiänne. "Kiitos Daddalie!" hihkutte rusoposkisina, "jouluni on pelastettu!". Teksti on hurmaavaa luettavaa ja muista Brazil-kirjoista poiketen tapahtuma-paikkana on eksoottinen Italia. Tosin ensiksi sinne Italiaan pitää matkustaa junalla, joten tässä teille esimerkki kirjan huikean hurmaavasta tekstistä: The beds were arranged like berths on board ship, and Irene, who occupied the upper one, found, much to her amusement, a little ladder placed in readiness for her climb aloft.
"A little ladder placed in readiness for her climb aloft" LOOOVES IIIIIIT!

Hyvää joulua!


0 kommenttia:Lähetä kommentti