sunnuntaina, helmikuuta 21, 2016

Kristallipallossani

Nyt on ihqsöpö Charly Salonius-Pasternakin rauhoitellut että ei kannata huolestua USAn kalustosta Suomen kamaralla. Miehistönkuljetuspanssareita on tulossa parikymmentä ja niitä käyttämään n. 150 sotilasta.  Olenko ainoa joka näkee seuraavan skenarion:

Ilta-Sanomat 20.5.2016:
Lööppi: USAn panssarit edelleen täällä!
Artikkeli:
ISn saamien tietojen mukaan kaksi viikkoa sitten päättyneeseen Arrow-sotaharjoitukseen osallistuneet USAn Stryker-miehistönkuljetuspanssarit ovat edelleen Suomessa. Onko näin, kenraaliluutnantti Peppi Puputti-Mohteb? -Emme kommentoi toisen maan puolustusvoimien asioita, mutta sen voin sanoa, ihan noin yksityishenkilönä, että tässä geopoliittisessa tilanteessa, Suomen armeija tarvitsee lisää määrärahoja!  Etsimme vastausta myös USAn maavoimien Euroopan osastolta. Vastaukset tulivat komentaja Jake Fatmaniltä: -Kyllä, logistisista syistä johtuen panssarit ovat edelleen siellä Suomessa. -Mitkä ovat nämä logistiset syyt? - Yritimme viime maanantaina siirtää panssareita kuljetusaluksillemme, mutta Itämeren sääolosuhteiden  takia ankkuroituminen satamiin ei onnistunut. -Mitä helvettiä, viime maanantaina oli tuulta metri sekunnissa ja poutasää? -Meillä alusten kapteenit tekevät nämä päätökset.

Ilta-Sanomat 16.6.2016:
Lööppi: Panssarifarssi jatkuu!
Artikkeli:
Arrow-sotaharjoitukseen  osallistuneita USAn Stryker-miehistönkuljetuspanssareita ei ole edelleenkään siiretty pois Niinisalosta. Internetin vaihtoehtomedioissa on kiertänyt oletettavasti varusmiehen ottama selfie-kuva Strykerin ohjaamosta. Kuvaan oli lisätty hashtagit #stryker, #sa-int ja #pumpum. -Onko varusmiehillä pääsy Strykereihin, armeijan tiedotuspäälikkö Tupasvilla Granholm? - Ei ole, netissähän liikuu vaikka mitä tietoja, en niihin luottaisi. -Koska Strykerit siiretään pois? -No, USAlla on on sellaiset resurssit, ettei he näitä kahtakymmentä panssaria ihan heti kaipaa, ilmoittelevat sitten kun ovat tulossa. -Onko harjotuksiin osallistuneet sotilaatkin edelleen Suomessa? -Siitä minulla ei ole tietoa. - Eikö Suomen armeijan toiminnan kannalta ole aika keskeistä tietää onko viereiden valtojen sotilaita maassamme? -En näkisi tässä mitään vaaraa, kansalaiset voivat olla huoleti.

Ilta-Sanomat 26.6.2016
Lööppi: Suomi NATOon! Puolustusministeri Niinistö: Syyt ovat teknisiä.
Artikkeli: Eduskunnan erityiskäsittelyssä on eilen päätetty Suomen Natojäsenyydestä. Kansalaiset täysin yllättänyt päätös on puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan tehty teknisistä syistä ja kansalaiset voivat olla huoleti. -Olemme nyt kuukauden verran neuvotelleet USAn kanssa Stryker-miehistönkuljetuspanssareiden siirrosta pois Niinisalosta, koska ulko- ja puolustuspoliittinen tilanteemme on epäselvä niin kauan kun maassamme on vieraiden valtojen kalustoa. Olemme muunmuassa tarjoutuneet ajamaan ne omakätisesti Norjaan Lapin kautta, mutta USA:n mukaan Lapissa vaanivat jääkarhut ja shamaanit saattaisivat vaurioittaa panssareiden herkkiä tutkajärjestelmiä. Tämän takia olemme nyt päättäneet väliaikaisesti liittyä NATOon, jotta tämä pattitilanne selviäisi. -Eli Suomi irtautuu NATOsta heti kun panssarit on palautettu? -Tämä on tarkoitus. -Koska panssarit palautetaan USAlle? -No siitä ei meillä tällähetkellä ole mitään tietoa.

0 kommenttia:Lähetä kommentti