maanantaina, marraskuuta 20, 2017

Soten valinnanvapaus.

Näin markkinoinnin ammattilaisena (lol!) on kyllä jännät ajat tiedossa jos sote-uudistus toteutuu ja terveyspalveltuottajat alkavat käydä kilpaa ihmisten sieluista ja ruumiista. Valinnanvapaus runnotaan läpi vaikkei kukaan tiedä tahtooko sitä kukaan kansalainen. Terveyspalvelut ovat erikoisosaamista, joiden käyttö perustuu juurikin siihen ettei keskivertoihminen ole lääkäri eikä osaa omia vaivojaan diagonosoida (paitsi suomi24n keskustelupalstojen avulla), tai edes jälkikäteen arvioida saamansa hoidon lääketieteellistä laatua. No millä ne sielut sitten voitetaan?  Tälläisiä ammattilaispalveluita (kuten myös esim. vakuutusyhtiöitä tai lakimiespalveluita) yleensä markkinoidaan tilastoilla, esim. "voitamme 80% jutuista", "pääset nopeasti hoitoon" tai "90% asiakkaistamme ovat tyytyväisiä saamaansa ratkaisuun". Mennyt ei koskaan kuitenkaan ole tae tulevasta, eikä varsinkaan soteen siirryttäessä, kun normaalijärjelläkin varustettu ihminen tajuaa että soten jälkeen terveyspalveluiden tuottaminen ja varsinkin rahoitus on whole different ballgame. Soten jälkeen on luvattu esim. hoitoon pääsyn nopeutuvan (vaikka lisää rahaa on luvassa vain uudelle hallintokerrokselle) ja potilaiden yhdenvertaisuuden lisääntyvän (se on mahtava yhdistelmä, lisääntyvä valinnanvapaus ja lisääntyvä yhdenvertaisuus), joten niillä ei ainakaan voi kilpailla, kun tilanteen pitäisi parantua _kaikille_ riippumatta siitä minkä palveluntuottajan valitset.
Millä mainonnalla sitten ihmisiä houkutellaan?
-Oletko suhtkoht terve tai et ainakaan välitä terveydestäsi? Valitse meidät sote-keskukseksesi! Jos et vuoden aikana käytä palvelujamme, maksamme kapitaatiokorvauksesi tilillesi! PS. Älä kerro mummollesi!
-Meillä pääset aina hoitoon tai ainakin kokonaisvaltaiseen terveyskartoitukseen*! * Kokonaisvaltainen terveyskartoitus käsittää sairaanhoitajan tapaamisen jossa sinulle yritetään myydä yksityinen sairaanhoitovakuutus.
-Tykkää meistä facebookissa! Kaikkien tykkääjen kesken arvotaan erikoislääkärin vastaanottoaika!

No ihan sana, minä ainakin  tiedän mitä palveluntuottajailtani tulen vaatimaan:
1. Läkäreiden tulee puhua suomea, ruotsia tai jos on pakko puhua englantia, niin sitten lääkärin tulee osata sitä paremmin kuin minun.
2. Kukaan ei syyllistä hoitoon hakeutumisesta tai vähättele vaivojani
3. Lääkäreiden tulee teititellä ja pitää valkoisia takkeja (niiiiiin romanttista!)
4. Mieslääkäreiden tulee olla söpöjäääää!
5.  Kukaan ei sano "säännöllinen liikunta"
6. Odotushuoneessa pitää olla uusimmat Anna ja MeNaiset








0 kommenttia:







Lähetä kommentti