sunnuntaina, heinäkuuta 04, 2004

Ruokia joita en koskaan ole syönyt muualla kuin koulun kotitaloustunnilla

Kotitaloustunneilla opetetaan arjenhallintaa, pääasiallisesti ruokaa valmistamalla. Tästä johtuen osaan valmistaa ruokia jotka ovat jo saavuttaneet mielessäni lähes myyttiset mittasuhteet, koska niitä ei kyllä koskaan kotitaloustunnin ulkopuolella valmistanut saati ruokalistoilla nähnyt.

1)Leivinjauheella kohotetut teeleivät. Maailman ehkä helpoin ja omituisin kärsimysleipä. Tätä ei kukaan voinut mokata.

2) sipuli-appelsiini-salaatti. Itseasiassa ihan hyvää, mutta what the hell was going on here? Kenelle on edes tullut mieleen yhdistää sipulia ja appelsiinia?

3)Appelsiiniriisi. Appelsiinin ryöstöviljely köksäntunneilla jatkuu. Kermaa, appelsiiniä ja sokeria, kuulostaa hyvältä, mutta miksi siinä seassa pitää lillua riisinjyviä?

4)Raastettu omena. Raastettu omena oli oiva jatke mihin tahansa ruokaan!Raastettua omenaa tungettiin salaatteihin, jauhelihapihveihin ja kääretorttuihin.

5) Lämpimät voileivät. Ollaan nyt rehellisiä. Onko joku muka _tosissaan_ syönyt lämpimiä voileipiä niin ettei Neuvostoliittoa ole ollut olemassa?

6) Rahka"herkut". Paljon rahkaa, vähän kermaa ja raastettua omenaa ja vielä vähemmän sokeria. Ei ne olleet hyviä, ei vaikka kuinka yrittäisi. Tottapuhuen olen kerran tehnyt persikkarahkaa kultarakasihanan iloksi (tyyppi _pitää_ rahkasta, go figure) mutta se ei ollut kuulemma hyvää koska olin sokeroinut rahkan maun pois.

1 kommentti: