tiistaina, joulukuuta 14, 2004

Meemi! Ruokareseptejä! Meemi! Tästä täytyy tulla meemi! Mää en kestä jos mun meemi ei leviä!

Koskapa en oikeasti osaa mitään muuta kuin laittaa ruokaa, pistän tässä pari vakkarireseptiä joita olen kotikeittiössä vääntänyt useasti mutta joiden reseptiä en ole nyysinyt suoraan jostain keittokirjasta:

Trendisyöttöläpasta vm. 1998
kahdelle

Paketti hyviä täytettyjä tortellinejä (esim stokalta saatavia voitattitortellinejä)
ruukullinen tuoretta persiljaa
ruukullinen tuoretta basilikaa
1 sitruuna
valkosipulia
kunnollinen klöntti voita
parmesania

Pilkkoa tuoreet yrtit mukissa, sekoita mukaan puristettu valkosipuli, raastettua parmesania ja mustaapippuria. Keitä pasta ohjeen mukaan ja samalla sulata voi mikrossa kokonaan sulaksi, sekoita voi yrtteihin ja puserra perään sitruunanmehua niin että sulaneen voin löyhkä peittyy alle. Sekoita kastike valmiiseen pastaan, annostele ja juustohöylää päälle parmesanlastuja.

Mieheniskemispatonki
Tällä patongilla olen todistetusti iskenyt itselleni miehen!

paketti esipasitettuja patonkeja
paketti tuoreita herkkusieniä
fetaa (esim Patros-tahkoa joka on IMHO parasta fetaa)
oliiviöljyä
isommanpuoleinen sipuli

Halkaise sipuli, leikkaa siivuiksi. Leikkaa myös herkkusienet siivuiksi. Lämmitä patongit ohjeen mukaan ja niiden ollessa uunissa, paista sipulia ja herkkusieniä kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Mustapippuroi. Tee patonkeihin sivuun viilto, sivele vähän öliiviöljyä leikkauspinnoille jos haluat ja täytä herkkusienipaistoksella ja ohuilla fetasiivuilla.

Tomaattibruchetat
nämä ovat ihan oikeasti parempia kuin keskivertobrucetat. Öljyn kanssa pitää olla tarkkana ettei tulee liikaa tai liian vähän.

5-6 tomaattia
vehnäleipä (esim primulan oliivileipä joka on ihan mielettömän hyvää)
muutama pieni sipuli
oliiviöljyvä
valkosipulinkynsi
Valion mozarellaraastetta (juu, ei se oikealle mozzarellalle maistu, mutta on tässä juuri omiaan)
tuoretta basilikaa ja/tai oreganoa

Kalttaa tomaatit ja poista niistä keskeltä se pehmeä ja vetin osa lusikalla tai sormella. Tämä nesteiden poisto estää brucettaleivän kostumisen. Leikkaa tomaattiliha kuutioiksi. Sekoita revittyjen yrttien, mustanpippurin, pilkotun valkosipulin ja kuutioidun sipulin kanssa. Lisää vähän oliiviöljyä. Leikkaa leipä viipaleiksi, sopiva viipaleiden paksuus on noin 1995 vuonna myytyjen telkkareiden kaukosäätimien paksuus. Huljuttele päälle oliiviöljyä, niin että jokaisessa viipaleessa on pari raitaa. Älä uita oliiviöljyssä. Kokoa päälle tomaattiseosta maun mukaan (minä tykkään paksummasta kerroksesta) ja ripottele mozarellaraastetta. Älä innostu siitä juustosta koska jos leivän peittää, alla olevat ainekset alkavat kiehua.

Lisää joskus.

Vaikkei varmaan ketään kiinnostakaan.


0 kommenttia:







Lähetä kommentti