sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2008

Kaljaa ja olutta!

Viime viikon Suomen huippumalli haussa alkaa taas edellisen jakson kertauksella. Edellisessä jaksossa ei paljon muuta tapahtunutkaan kuin Armin putoaminen. Niin ja makeoverit. Maria ja Manon ovat vihaisia että Armi putosi, kun taas Marjen mielestä päätös oli oikea. Miksi tytöt ovat vihaisia, kukaan ei oikeastaan ymmärrä. Se että Armi oli hyvä kaveri ja pisti Marjen rytmiryhmälle kampoihin tuskin on kauhean hyvä syy edetä kisassa jossa kuitenkin menestys määräytyy Saimin aivokuoren sisässä. Armin kampoihin panemisesta pääsemmekin sitten riitatilanteisiin joita Marjella on omien sanojensa mukaan ollut useita aina ja kaikkien kanssa. Saamme todistusaineistoa tästä jääkaapin ovelta jossa Maria yrittää mussuttaa jotain yhteisten ruokien kristillisestä jaosta johon Marje vastaa ottavansa vain yhden oluen. Jep, she drinks beer. Classy.

Talolle saadaan miehiä! Tatjanan mielestä miesten näkeminen on jännää taas pitkästä aikaa. Ilmeisesti Sakke Majantietä ja sitä sillä silmällä-dudea ei lasketa. Miehet ovat kuitenkin pahimman sortin miehiä, he nimittäin puhuvat terveellisistä elämäntavoista ja liikunnan tärkeydestä. Tytöt eivät vaikuta järin innostuneilta. Ani ilmoittaa että hänen ainoa kuntoilumuotonsa on shoppailu. Olen pitänyt Aina vähän tylsänä ja harmaana kuten hänen viimeviikkoiset hammerhousunsa, mutta meillähän on samat harrastukset. Pidän hänestä heti vähän enemmän. Marje syö silloin kun haluaa, mitä haluaa eli joka päivä kebabia, hesepullaa ja pizzaa. Ja mitä ilmeisemmin olutta. No niin, Marje, niin minäkin elin kun olin 20. Paitsi en syönyt kebabia enkä myöskään hesepullaa, saati juonut olutta, koska en ole länsirannikolta enkä tyylitön slutho. Viiden vuoden kuluttua huomaat että aineenvaihduntasi hidastuu ja ne hesepullat eivät enää lähde pois. Ja mitäs sitten teet kun camambert on ainoa ystäväsi ja ruoskutat sipsiä pimeässä kultarakasihanalta salaa?! Niin. Marje ei aijo tehdä sitä virhettä että alkaa laskemaan kaloreita. Matti Nykänenkään ei aikonut tehdä sitä virhettä että alkaisi keräämän jotain omaisuutta. (Oho, osaan Matti nykäs-quoteja, ehkä olen sittenkin tyylitön slutho). Ani gets all defensive ja ilmoittaa syövänsä karkkia hautaan asti, "sille ei voi tehdä mitään". "Ani ja karkki" on vähän niin kuin "Marje ja yksi olut". Ana alkaa vaikeroida ja valittaa kun kuulee että heidän täytyy hölkätä tunnin ajan. Get used to it, Ana tulee valittamaan kaikesta tässä jaksossa. Tytöt eivät oikein osallistu, koska seistään ulkona kylmässä. Taas olisi saanut huipparit ottaa mallia mallikoulusta. Muistatteko kuinka Hunks-äijät opettivat että hotellihuoneen skumppapulloja voi käyttää käsipainoina? Se oli tehokasta liikuntavalistusta jonkun pakkasessa haarahyppelyn sijaan. Marjellekin olisi nyt nitä yli litran vetoisia Karhu-pulloja. Anin itsehaukkuminen jatkuu. Hän ei liiku, syö rasvasta ruokaa, polttaa tupakkaa ja ei pidä raikkaasta ilmasta. Paitsi filtterin läpi, joka on kyllä sellainen puujalkavitsi että huhhuh. Tytöt lenkkeilevät. Joku on editoinut pois osion jossa Ana valittaa kuinka hirveää lenkkeily oli, koska seuraavaksi saamme jo Annepostia jossa kerrotaan tärkeän vieraan saapumisesta kahden tunnin kuluttua. Valmistautumista. Marje käskyttää ^DiDi^ä pukeutumisen suhteen. ^DiDi^ ei voi laittaa korviksia (-Mutta näissä on helmet! ^DiDi^ puolustautuu. -Joo, se ei nyt auta, nollaa Marje)
vaikka Marje aikoo itse laittaa farkut.

Tärkeä vieras on Leena Sarvi. Voin kertoa teille että olen nähnyt Leena Sarven trokaamassa Sokoksen kauneuspäivillä alennushintaisia kampaamoshampoita. Koska tämä on Sokoksella sellainen vuosittain tunkemis- ja hermojenmenettämistilaisuus, jouduin aivan kasvokkain Leena Sarven kanssa. Ja voin kertoa, että siinä vasta on pelottava kasa ehostusaineita. Muija näytti samalta kuin ne katuun maalatut piirrokset jotka oikeasta katselukulmasta näyttävät kolmiulotteisilta, mutta väärästä suunnista katsottuna ovat vain vääntyneita ja outoja. No kuitenkin, jos emme tuijota liian läheltä Leena Sarvea, hän näyttää erittäin hyvltä ja kullanruskealta, kuin valmiit Oolannin pakasteranskikset. Mari ja Anu, joiden olemassaolon olemme jo unohtaneet, eivät osaa kätellä, joten Leena Sarvi nolaa heidät kaikkien edessä. Leena Sarvi on ollut malli "1978-luvusta lähtien". Nykyään Leena Sarvella on oma yritys jonka "aihe-alueena" ovat "muoti, kauneus, kulttuuri, koirat". Eli Leena Sarvi juontaa Sokosen kauneuspäivien kampaamoshampooalennusmyyntejä, koirat. En tiedä kuuluuko kulttuuri- tai koira-aihe-alueeseen myös tapakasvatus, koska sitä Leena Sarvi nyt ilmeisesti on talolle kutsuttu opettamaan. Hieman vaan ihmetyttää että jos Leena Sarvi on tyttöjen vieras, miksi hän sitten vastaanottaa tytöt eikä toisin päin? Tytöille tarjoillaan aluruuaksi kampasimpukkaa hedelmillä, mutta sen enempää emme illallisen ruokalajeja näe. Tatjana ottaa taktiikaksi Leena Sarven pöytätapojen kopioinnin. Sitten tulee Leena Sarven oppitunnin paras tiedon kultahippunen. Illallisilla kannattaa "lipitellä" "sitä viiniä" "vähissä määrin". Nii! Sama koskenee myös olutta, Marje! Darinan, mukaan Leena Sarven vierailu oli hyödyllinen koska tämä on ollu mukana "ihan alusta asti". DARINA! Ihmiskunnan historia ei ala vuodesta 1978. Danielaa rangaistaan jostain, ja hän joutuu pitämään kiitospuheen. Tähän väliin leikataan Marian hiukan ylimielinen kertomus siitä että hänet on opetettu teitittelemään. You and me both, girlfriend. Sen jälkeen Danielan istuvaltaan esitetty kiitospuhe jossa Daniela sinuttelee Leena Sarvea kuulostaakin todella dorkalta. Great editing. Leena Sarvi toivottaa tytöille onnea jatkossa ja minusta tuntuu että Anin tukka heijastaa ruokasalin äklön pinkit sävyt. Kuinka väärässä olenkaan, kuten saamme kohta huomata. Leena Sarven mukaan kisan voitoon varvitaan vahva halu, mutta ei ääntä. Ok. Whatever. Koirat.

Ana pääsee soittamaan äidilleen. CIAO, MAMA! Ana purskahtaa itkuun heti. Manonin poikakaveri kertoo saaneensa mikan faijan BMWn ajettavaksi. "Automaattipeli, kulkee mahottomasti". Sillä sitä onkin sitten hyvä karauttaa iltavuoroon Hesburgeriin. Ei ihme että Manonin motivaatio kisassa laskee kuin lehmän häntä loppujakson ajan. Bemari. Now that's something!

Seuraavana aamuna Anne tulee kertomaan seuraavasta kuvauksesta. Kukaan ei halua zoomata Annen kasvoihin, koska hänellä on susirumat sponssirillit nokallaan. Anne ilmoittaa että kuvauksissa ei tästä lähin enää saa polttaa. Ana tietysti hajoaa atomeiksi ja alkaa valittaa.

Tytöt kärrätään Kaapelitehtaalle ja hetken aikaa zoomataan sisäpihan metallirakennelmaan josta voisi päätellä että tiedossa on vaijerien varassa riippumista (Ala jo nyt itkeä, Ana), mutta ei, kuvaukset suoritetaan trampoliinilla hyppien sisätiloissa. Trampoliinilla hyppii jo valmiiksi joku Bine Vesterinen jonka tukka on kaikesta hyppelystä sähköistynyt. Kuvaaja on sama kuin farkkukuvauksissa ja Bine on joku ohjaaja. Jokaisen tytön on pompittava 10 min. Haasteellista.

Ensimmäisenä pomppii Marje. Marje on kuvaajan mukaan hyvä, mutta yksi-ilmeinen. Danielan mielestä pomppiminen on vaikeaa, mutta kuvasta tulee ainakin minun mielestä erittäin hyvä. Manon kokee itsensä idiootiksi trampoliinilla. Manonilla on pesisräpsäkädet kuvassa ja suu auki. Aika hirveää. Mari on kuvaajan suosikki vaikka tämän kuva on niin kauhea ettei kukaan ole uskltanut edes laittaa sitä nelosen nettisivuille. Too bad, Marissa on sellaista malleille tyypillistä kauneutta joka tulee esiin oikeissa olosuhteissa ja oikealla meikillä. Trampoliinilla ei kuitenkaan. Anilla on päällään Ailien sex fiend -t-paitansa. Anin kuva on hyvä, mutta hänen suunsa lerpattaa oudosti. Ani myös kaatuu trampoliinilta poistuessaan. Anu tekee yleisöpalveluksen ja kertoo mikä trampoliinikuvauksissa on vaikeaa, eli havainnollisesti vääntele namaansa. Anun kuva on muuten hyvä, mutta hänen kaulansa katoaa johonkin ja tukka on tiellä. Maria osoittaa jo toista kertaa hiukan bitchimäisen pohjavirtauksensa ja kertoilee muiden ongelmista kuvauksissa. Tämä saattaa tosin johtua vain siitäkin että tytöiltä nyhdetään tarinaa haastatteluosuuksissa viimeiseen asti, josta osoituksena Anin "Mää hypin trampoliinilla, ei se nyt herätä mussa mitään suuria tunteita" joka on varmasti vastareaktio jonkun haastattelijan "Minkälaisia tunteita toi trampoliinilla hyppely sussa aiheutti" -dorkailuun. Marian kuva on hyvä. Tatjana ei ole kuvaajan mielestä ilmava, mutta ainakin Tattis piti naamansa kurissa aivan eri tavalla kuin moni muu. Tatjana myös lupaa ettei enää polta yhtään, paitsi ehkä yhden illalla. Darinan pomppiminen on kuvaajan mukaan poikkitaiteellista, mutta kuvasta tulee hyvä. Suorastaa loistava. Analla on taas valitettavaa. Ensinnäkin hän pelkää oksentavansa, toisekseen korkeita paikkoja. Anan kuvat ovat kuitenkin kauniita. Ana myös analysoi miten maan vetovoima vaikuttaa trampoliinilla pomppimiseen. Eka sitä menee ylös, mutta se kestää vaan hetken ja sit tulee takas alas. Wohou. Anan oppi tänään jotain, joten päivä ei ollut kokonaan turha. Ana ja Marje myös selviytyivät tästä tehtävästä parhaiten, joten he päsevät kauneushoitolaan. Tytöt saavat mansikoita ja sitten joku kuljettaa kiviä tyttöjen säärillä. Minä olisi ihan samaan tapaan kuin Ana halunnut ehkä hieman kovakouraisempaa hierontaa jonkun ihme kiviterapian ja rasvauksen sijaan.

Tytöt saavat Annepostia jossa puhutaan liikunnasta ja käsketään olemaan valmiina aamulla kello seitsemän. Takaisin Kaapelitehtaalle, jossa Anne haluaa jutella tyttöjen kanssa katalogikuvauksesta, jossa on hirveän tärkeää poseerata luonnollisesti ja antaa vaatteen näkyä. Jokaisen ruudun pitää kuitenkin olla "käyttis". Hymynkin pitää olla luonnollinen, mutta hymy on Annen mukaan myös silmissä, eli SMILE WITH YOUR EYEZ, BITCHES! niinkuin Tyra sanoisi. Sen jälkeen Anne ja tytöt harjotteilevat poseerausta jonkinlaisessa kaksinkamppailussa. Se näyttää huikean idioottimaiselta. No onneksi tämä loppuu pian ja Annen mukaan alkaa "kiva päivä" joka tarkoittaa Hobby Hallin katalogikuvausta.Yhteenkään minun elämän kivaan päivään ei ole kuulunut mitään Hobby Halliin liittyvää, joten ehkä minä en ole koskaan kokenut mitään oikeasti kivaa. Paikalla on valokuvaaja ja Hobby Hallin AD, joka on sellainen kolmekymppinen mainosalan perushäiskä jota ei voisi kuvitella yhdenkään maaseudun eläkeläismummoilta tulonsa saavan yrityksen markkinoinnin johtoon. Mutta niin se maailma menee. Tänään otetaan kaksi kuvaa, fiiliskuva vaijereilla riippuvan pyörän selässä ja tuotekuva, eli perinteinen kuvastokuva, jossa tuotteen pitää näkyä hyvin, jotta asiakas voi osaa tuotteen sen kuvan perusteella. Minä ihmeen takia tytöt sitten laitetaan poseeraamaan pyörän eteen, ja peittämään takalistollaan istuimet, ritsat ja lukkojärjestelmät, sitä meille ei kerrota. Minä olen työskennellyt postimyyntifirmassa, ja ne kuvat eivät koskaan voi olla liian selkeitä! Polkupyörä on sitäpaitsi monimutkainen laite ja kalliimpi, joten jos ihmiset eivät uskalla tilata "naisten yöpaituleita, kolmen setti 9,90" kun kuvasta ei näe kirraako ne kainaloista, niin ei kyllä kukaan tilaa polkupyörää näkemättä kuvaa sen satulasta. Jos oikeasti haluatte selkeän kuva, heivaatte niistä mallikokelaat kokonaan pois. Pääsemme meikkaukseen, jota Maria selostaa kertomalla kuinka häntä ärsyttää joiden tyttöjen diivamainen asenne. Marian kuvat ovat aika karseita, johtuen ehkä hänen tukkaansa laitetuilta laineilta, jotka näyttävät siltä kuin Maria olisi juuri astunut ulos suihkusta. Marje on "hirveän eloisa ja oma-alotteinen" mutta minä näen vain kuinka Marjen silmät katoavat viiruiksi tämän hymyilleissä ja lyhyt polkkatukka ei ollenkaan sovellu kuvauksiin joissa käytetään tuulikonetta. Manon on jäykkä. Manonia kuulemma kiinnostaa silti mallintyöt, vaikka saamme pätkää Manoninsta puhelimessa jolloin hän toivoo että tuomarit tajuavat pudottaa hänet. Manon ei käsitä miksi hän on koko talossa, kun kuvauksetkin ovat täyttä koiranpaskaa. Pyörän vieressä vääntelehtii seuraavaksi Tatjana jota kukaan ei ole muistanut meikata. Hän näyttää jopa hiukan liian luonnolliselta. Sitten Ana saa taas valituskohtauksen. 30 cm korkeudessa vaijereiden varassa riippuminen on aivan hirveää ja pelottavaa ja vaikeinta mitä Ana on koskaan tehnyt. Ana käyttää sitä määkivää valitusääntä kuvaajaan jota minä käytän kultarakasihanaan kun en halua osallistua keittiön siivoukseen. Njööh, njööh, Ana, nobody cares. Marin katalogikuvaus oli kuvaajan mielestä vähän hankala siksi koska asentoja ei löydy. Minun mielestä se oli hankala siksi, että joku kampasi Marin otsiksen pois, paljastaen Marin massiivisen otsan, joka saattaa olla vielä korkeampi kuin Tyran tai meikäläisen vastaava. Ja minun otsani on sentään aivan luonnottoman iso.

Otsaongelmista siirrymme hiusongelmiin. Ei ne Anin hiukset heijastaneetkaan tapettien värejä, niinkuin luulin, vaan Ani on ollut hirveän tyhmä ja värjännyt tukkaansa kreppipaperilla pinkiksi tyttöjen hurjissa kreppipaperipääsiäisorgioissa joista löytyy kuvamateriaalia Nelosen nettisivuilta. Kuvausten stylisti Anni Pätäri läksyttää Ania. Vaaleeseen tukkaan ei koskaan saa laittaa mitään, ei edes pipoa. Tukka joudutaan värjämään uudestaan, mikä on kampaajan mielestä hirveä prosessi. Ihan kauheaa. Vähän lisää vielä syyllistämistä ja sormen heristelyä (soo soo, sanoo Anni) Anin suuntaan. Ani näyttää kauniilta luonnollisessa meikissä, ja kreppipaperia or not, nämä ovat parhaat kuvat Anista tähän asti. Ani ei kuitenkaan omasta mielestään osaa hymyilä kun vasta sitten kun kuvaaja käskee ajatella ryyppäämistä. Anin onnistuneiden kuvien salaisuus on kaljan, kaljoja kittaavien kavereiden ja näiden kaljahölmöilyiden ajattelu. Minun mielestä seuraavaksi voitaisiin siirtyä mielikuvaharjoittelusta askel edemmäksi ja vain antaa Marjelle sixpack ja oma pieni karsina kuvaajan selän takaa johon muut tytöt voisivat sitten kohdistaa katseensa kuvausten ajaksi, jos näin hyvät kuvat saadaan kaljan avulla. Anu on yllättävän hyvä ja luonnollinen, vaikka näyttääkin beyond plus-sizeltä pyörän selässä. ^DiDi^ keimailee loistokkaasti. Darina mulkoilee omituisesti kameraan, vaikka kuvaajan mukaan ilmeet olivatkin kohdillaan. Kuvaaja sekoilee päivän päätteksi jotain.

Takaisin talolla Anneposti kertoo että seuraavana päivänä on vuorossa tiputus joten seuraavaksi saamme nähdä haastattelupätkiä täynnä spekulointia ja bitchailua. Marian, josta on nyt tullut johtava muita tyttöjä analysoiva taho, mukaan on muutama tyttö (zoomaus Manoniin) jotka eivät halua olla mukana. Manon ilmoittaakin haluavansa kotiin, ja kukapa ei haluaisi jos poikaystävä on juuri saanut bemarin lainaan. Marje summaa tilanteen: Joku pakka gamansa ja lähte kotiin, toivottavasti se on Manon. Simmottis! Koirat!

Vierailevana tuomarina on tänään Hobby Hall-kuvausten valokuvaaja ja Saimin päässä on sellainen pikkutyttöjen muovitiara. Asiat eivät mitenkään liity toisiinsa, mutta molemmat on kai mainittava. Anne kertaa viikon tapahtumat ihan sen takia jos olemme sattuneet unohtamaan mitä viimeisen 45 minuutin sisällä olemme telkusta nähneet. Tämä orjallinen kertaaminen saa minut ajattelemaan ettei kaikkia kuvauksia ja tiputuksia sittenkään välttämättä tehdä siinä järjestyksessä missä ne yleisölle lopulta esitetään.

Ensimmäisenä vuorossa on Mari, jonka molemmissa kuvissa näkyy vaan giganttinen otsa. Saimin mukaan Mari näyttää siltä kuin Marin otsassa lukisi "anteeksi että olen tässä". Minun mielstäni siihen mahtuisi hyvin paljon yksityiskohtaisempikin anteeksipyyntö. Tattiksen kuvat kaipaavat vielä vähän meikkiä minun mielestäni, mutta saavat kehuja tuomaristolta. Anin kuvat ovat kauniita, mutta ennen kaikkea Ani näyttää Saimin mielestä ihanalta omituisessa raidallisessa kasarimekossaan, joten Ani on se, joka saa Saimin "WAU!"-huudon tässä jaksossa päin naamaansa. Maria näyttää suihkusta tulleelta kuvissaan. Miksei kukaan tuomaristosta sitä huomaa on minulle ihmetys. He selittävät ettei Maria ole katalogimalli ja Maria meinaa ikkustaa. Darinan fiiliskuvassa ei ole Saimin mukaan jännitetä Darinan ja pyörän välillä. Ok, whatever, Saimi. Saimi kysyy Anulta koeeko hän olevansa mallin mitoissa. Anun mukaan hän ei ole läski, ja sehän on täysin VÄÄRÄ VASTAUS! SIITÄ EI OLE KYSYMYS. Mallin pitää näyttää sulavammalta, (Eli laihalta.) Anu itkee. Danielan kuvat ovat hienot. Manon näyttää Saimin mielestä ylimieliseltä. OTOH, Saimin päässä on tiara. Saimi tykkää Anan tuotekuvasta, ja kun Ana kiittää kehuista, Saimi pelästyy olevansa oikeasti "noin kauhea". Joo, olet sinä, Saimi. Voit alkaa itsetutkiskeluohjelmasi tuhoamalla asustevarastostasi kaikki urpoimmat hiuskoristeet. Marjen kuvat kelpaavat hyvin tuomaristolle, mutta kukaan ei kommentoi Marjen hiukan liian paljastavia leggingssejä. Ne ovat aika rivot.

Tuomaristo tuomaroi, jä tällä kertaa saamme jopa kuulla kenestä tuomarit puhuvat. Marian kuvat ovat hirveät, mutta hän jatkanee silti. Manonilla on kaikki mahdollisuudet mutta ei motivaatiota. Anu on löytänyt naisellisuuttaan. Mari oli pettymys ja mutta vaikea kuvattava. Daniela on kiva ja kaunis, mutta liian lyhyt ja tavallinen. Ketään ei kehuta joten saamme ilmeisesti olettaa että mainitut viisi ovat pohjasakkaa.

Call out order: Daniela. Ani, Darina. Ana. Tatjana. Marje. Maria. Anu. Loppukaksikossa on Mari ja Manon. Marin kuvat olivat huonot ja Manonilla oli motivaatiovaikeuksia. Anne kysyy suoraan Manonilta haluaako tämä jatkaa. Itkua. Mari ja Manon keskustelevat ja Manon ilmoittaa että Mari haluaa jatkaa enemmän kuin hän. Manonin vastauksella ei kuitenkaan ole mitään merkitystä koska Anne kaivaa silti jatkavan tytön kuvan esiin. Ja se on Mari! Jipii! Kerro Manon terkkuja bemaripoikaystävällesi!

Tämä jakso oli huomattava parannus edelliseen. Miinusta tulee siitä että jakson viikkotehtävä oli kuvaus joten jouduimme istumaan läpi kahden kuvauksen ja kahden kuvaajan mitäänsanomattomien löpinöiden. Plussaa tulee kuitenkin siitä että ammattilaisten vierailut oli editoitu juuri siihen kuosiin kuin pitääkin, eli saimme kuunnella tyttöjen reaktioita ja kämmäilyjä eikä jotain Leena Sarven 15 minuutin puuduttavaa luentoa koirista. Anna tälle jaksolle siis kolme ja puoli olutta, koska Marje ehti jo juoda yhden puolikkaan.


0 kommenttia:







Lähetä kommentti