perjantaina, toukokuuta 02, 2008

Hampsterit

Voi itku! Manon lähti viime jaksossa. Mutta Manon sai palkinnoksi poikaystävältä kyydin lainabemarissa, joten nou hätä. Eivät ole Manonin kilpakumppanitkaan hädissään.
Mari ystävystyi Manonin kanssa, joten hänellä on hiukan paha mieli. Too bad, ettei sitä huomaa, koska Mari nyt ei yleensäkään ole mikään innosta kiljuva Marje. Darina näyttää haastiksessaan harvinaisen pahalta (onko noi viikset?!) ja sanoo että meno on rauhottunut Manonin lähdön jälkeen. Tattispala kertoo arvoituksellisesti olleensä Manonin kanssa "kavereita, mutta ei ystäviä." Tattiiiis! Ihanuutesi on ylitsevuotavaa ja arvoituksellista!

Tytöt saavat Annepostia ja voi luoja, onko tämä el cheapo -production. Tyttöjen pitää parissakymmenessä minuutissa pukeutua jätesäkkiin. Niin. Tehtävä on ilmeisesti hyvin haastava koska tytöt ovat jo viikkoa aikaisemmin saaneet harjoiella kreppipaperiin pukeutumisella. Aluminifoliota ei riitä kaikille ja on kuin kohtalon ivaa että Marje on se joka jää ilman. Eikö teistäkin Marje ole juuri se joka sai aina yläasteella kaikkea vaikka osa jäi ilman? Marin mekko repeää. Ihan hirveetä kun kyseessä on musta jätesäkki -kolttu. Tyttöjen pukeuduttua säkkeihinsä (Olkaimettomat on tänä kautena taas pop!) paikalle saapuu Saimi, pukeutuneena vain astetta tyylikäämpään säkkiin. "Pelottava Saimi" sanoo Tatjana ja katselee kengänkärkiään. Saimi kertoo että tänään harjoitellaan editorial- ja katalogipousauksen eroja. Miksei koskaan harjoitella galtsupousausta?! Takaisin sinne näistä tytöistä kuitenkin suurin osa päätyy.

Tästä alkaakin sitten tämän jakson suuri draaman kaari. Maria analysoi omaa tilannettaan kilpailussa. Maria kertoo tuomareiden jankuttaneen hänelle, ettei Maria ole katalogimalli (Nopea leikkaus: Sakke Majantie: Sää et ole katalogimalli!) ja Saimi nauroi hänelle päin naamaa (Saimi nauramassa päin naamaa) Nyt on Marian pakko onnistua editorial-kuvauksissa, koska jos hän ei nyt pärjää, hänelle ei ole mitään käyttöä. Tyra sez: Oh, Maria, you overanalyze! Look at Ana, shes doing great and all she says is "Ihan hirveetä" to EVERYTHING!

Saimi kysyy mikä erottaa katalogiposeerauksen editorialposeerauksesta. Marje, the teachers spikey -haired pet, kertoo että toisessa on kyse enemmänkin fiiliksestä ja toisessa pitää myydä vaatteita. Ja galtsupousauksessa on enemmänki kyse heruttamisesta. Tyttöjen täytyy poseerata heidän oman jätesäkkinsä vaatimalla tavalla. Darina ottaa Anan nukke-poosan. Ana on jäykkä. Tatjanalla on pitkä puku, ja se on Saimin mielestä hyvä, koska myös pitkässä jätessäkissä pitää oppia poseeraamaan. Etukenosta tulee Saimin mukaan iltatyttöfiilis. Kari Pekonen paikalle! Mutta ei, paikalle saapuu Maria ja asettuu periaatteessa tähän poosaan -koira +naurettava tinapaperirusetti päässä. Taas kerran Saimi vain nauraa Marialle. Voi Maria parkaa. Maria yrittää vielä haastatteluosuudessa puolustautua kun Saimi syyttää Mariaa muotilehtien selailusta. Mutta ei, Saimi ei kuuntele vastaväitteitä. Ainoa syy miksi Saimi ei kilju täysin palkein Marialle tämän kykenemättömyydestä poosata, on että Saimi tuntee yhteenkuuluvaisuutta kaikkien kanssa joiden päässä on outoja hiusasusteita. (Mistä tuleekin mieleeni että minä poseerasin joskus galtsussa foliohattu päässä. Legendaarista, if I say so myself) Saimi antaa tyhjänpäiväisiä ohjeita vartalonhallinnasta ja Maria meinaa purskahtaa itkuun. Mitenköhän Maria pärjää jossain Milanossa jossa joku yliruskettunut vahan ryppyinen rusina sanoo et noooo, your legs are like too trees, no?! Come zeback when you have not eatened for three months, yes? Maybe then we will have a something for ugly redheads, no?!

Marje analysoi, check it out, its good. "Tyttöjä joissa ei ole niin paljon potentiaalia, dissaillaan ja sitten kun se tyttö on herkkä ja alkaa itkeä, niin aletaan seivaileen, että älä nyt itke" Jonnekin editointipöydälle on kuitenkin jäänyt loput tästä analysoinnista, koska emme saa tietää puhuu Marje tässä tuomareiden vai tyttöjoukon toiminnaista vai jatkuuko lausunto kenties sanoilla "mut mä vaan siin vaihees haluun yhden oluen". Anin mukaan kritiikki pitää kestää. Palaamme jätesäkkisulkeisiin, joissa Anu tekee plastisia liikkeitä. Mari kopioi rikkonainen nukke-liikkeitään. Marin pitää karjua ja nauraa. Mari osaa karjua, mutta jostain kumman syystä nauru on hyvin väkinäistä vaikka Saimi seisoo ihan hänen edessään. Marjen teema on jakomielitautinen robotti. Saimin mukaan häneltä puuttuu katse, vaikka Marje kuinka intensiivisesti siristää eteensä. Marjen mielestä Saimi kaipaa Marjelta herkkyyttä, mutta se on vaikeaa kun Marje ei ole yhtään herkkä. Snyft. Toivottavasti Marje pöllii yön pimeinä hetkinä Marian riippulukolla varustetun päiväkirjan ja sitä lukessaan tajuaa että hei, minähän olen aivan kuin Maria! Minäkin tunnen! Pienet kyyneleet murtavat puroja tuohon kiviseen sydämeen ja sitten Marje ottaa yhden oluen. Daniela ja Ani poseeraavat baby lets get it on -tyyppisen musiikin soidessa taustalla. Anilla on heti katse, informoi Saimi joukkoa kun Ani möllöttää Saimin suuntaan "älä vittu selitä"-tyyppisesti.

Tytöt eivät pidä kun Saimi vertailee ja lajittelee heitä. "Se ei ole yhtään mukavaa", sanoo Anu and that is the understatement of the year. Darinan mukaan mikään ei Saimille riitä. Anin mielestä se on paskapuhetta, "Saimi sanoo mikä on vialla, sitten sä korjaat sen, jos et sä korjaa, niin sä lähet pois." Helppo on Anin puhua, Anilla kun on "heti katse". Marje on vähän samaa mieltä, osa porukasta parkuu iltoja on ihan "mökömökö" kun on saanut vähän kritiikkiä. Tästä esimerkkinä meille annetaan Maria joka on henkisesti romahtamassa, ei kuitenkaan krittiikin vaan sotkuisen keittiön takia. Samaa valittaa Mari puhelimessa omaisilleen. Hän ei kuulemma enää koskekaan tiskikoneeseen tai roskiksiin. Ani, 19, on asunut jo niin kauan omillaan että häntä rasittaa katsella kokoajan samoja naamoja. Omillaan asuessaahan näkeekin yleensä vain oman naamnsa peilistä. Maria vertaa kisaa armeijaan ja Darina muistuttaa että viikonloppulomia ei kuitenkaan tässä kisassa tunneta. Eikä sotkun munkkeja. Kovaa äkseerausta senkin edestä. Maria kertoo että mallit saavat soittaa kotiin kerran viikolla, mutta mitä hyötyä siitäkään nyt sitten on, kun siinä vaiheessa on jo niin väsynyt että vain itkee. Todistusaineistona toimii kuvaa Mariasta syyllistämässä poikaystäväänsä puhelimen välityksellä.

Ja sitten Maria analysoi taas vähän liikaa. Kokelaat ovat kuin hamstereita häkissä, heitä käskytetään, tökitään kepillä, välillä haukutaan ja laitetaan juoksupyörään "juokse, sää oot läski, juokse" ja kerran viikossa yksi ammutaan. Jos Suomen Huippumallia haetaan vielä toisenkin kauden ajan, niin toivon että sarjaa pääsee ohjaamaan Maria.

Ensimmäinen mainoskatko.


0 kommenttia:







Lähetä kommentti