torstaina, lokakuuta 08, 2009

Olen aika lahjakas. Sain kylpyreissullani verkkoni switchin ilmeisesti hajalle, vaikka se sijaitsee aika kaukana kylpyhuoneesta. Juuri tämän takia halusin muuttaa kultarakasihanan kanssa yhteiseen kotiin, että olisi joku joka selvittäisi network connection problemsit puolestani kun tulen töistä väsyneenä ja haluan vain selata ONTDiä. Mutta eiii, taas on yksin ja joutuu kaiken itse vääntämään. Nyt on sitten pois pelistä switchi ja kultarakasihanan legacy system, eli hw-firewall. No ilmeisesti sitä ei sitten ihminen voi saada best of both worlds, koska läppäri kylpyhuoneen nurkassa olisi ollut kultarakasihanalle ehdoton no-no.

Star Trekin maailmankuvahan on aivan ihana. Tulevaisuudessa me kaikki olemme älykkäitä, vapaita, korkeasti koulutettuja ja harrastamme klassista musiikkia. Ailienit ovat liittolaisiamme ja pelottavat uudetkin rodut voitetaan vapaus-onnellisuus-hyvätahto-mantralla. Jotenkin Enterprise muistuttaa jotakin kommunistista utopiaa, rahaa ei ole, eikä sitä replikaattoreiden ansioista edes tarvita. Hahmot, jotka janoavat jotain, kuten se keräilijä joka halusi Datan kokoelmiinsa tai ferengit nähdään lähinnä naurettavina, hiukan säälittävinä reppanoina. Enterprisella on missio ja minusta se on hurmaavaa että ihmiset uskovat siihen niin täydellisesti että joku henkilökohtainen heikkous kuten Rikerin halu boinkata jokaista naarasta joka alukseen siirtyy, on todellakin heikkous, ei hurmaava luonteenpiirre.

Kaikesta replikoinnista huolimatta yksi asia tulevaisuudessa (ja minä todella halua uskoa että tulevaisuudessa ihmiskunta uskoo hyvään ja matkaa hali galaksien poimuajon ansiosta) on kuten ennen. Ikinä ei ole tarpeeksi energiaa. Vähintään joka neljännessä jaksossa Enterprisen pitää siirtää energiaa Deanna Troin hiustenkuivaajasta johonkin forward thrusterseihin, jotta Enterpise saadaan irti jostain nebulasta. Miksi sitä LaForgeakin pidetään niin suurena nerona, minäkin osaisin aina sanoa että tarvitaan lisäenergiaa jostain. Wohoo.


0 kommenttia:Lähetä kommentti