sunnuntaina, elokuuta 22, 2010

MA Numminen oli väärässä.

Kookospähkinän rikkisaaminen ei ole mikään ylitsepääsemätön tehtävä. Porakoneella reikä, mehut ulos, pähkinä muovikassiin ja pari kunnon heilautusta parvekkeen betoniseinään.

Kookosta tarvitsin tähän Floydin kookosmunakoisoruokaan (video häviää ihan just)
17 min eteenpäin.
vaikkakin Floydilla näyttää tuore kookos olevan ihanaa mönjää kun minä sain siitä vain raastetta joten lisäsin mukaan kookosmaitoa. Ja tietenkään minulla ei ole tuoreita currylehtiä tai korianterijauhetta, kuivattuja korianterisiemieniä vain. Mutta oliko taas ihaninta ruokaa miesmuistiin. Onkohan se tuo tamarind jonka ansiosta kaikki maistuu nykyään niin hyvälle.

Daddalien versiointiin Floydin kookosmunakoisosta tarvitset siis

kaikki nämä sekaisin:
puolikas kookospähkinä raastettuna (sitä raastetta tuli ihan hirveästi)
4 teetusikallista tamarindtahnaa
korianterinsiemeniä
reilusti chilijauhetta
reilusti kurkumaa

sen lisäksi öljyssä paistettuna ja haudutettuna
5 tomaattia
3 pientä punasipulia

toisella pannulla puolikypsäksi paistettuna
1 pieni munakoiso lohkoina

Sekoita kaikki yhteen pannuun, lisää puoli desiä kookosmaitoa (minulla oli jotain extra creamyä) ja anna hautua 20 min kunnes munakoiso on sopivaa. Loppuvaiheessa voi ulkonäköä parantaakseen lisätä vielä tuoreita tomaattilohkoja ja korianteria. Lisäksi riisiä, jugurttia ja leipää. Floyd ei maininnut mitään, mutta itse itketin munakoisonpaloja suolalla hetken ennen paistamista ja en tiedä oliko sen ansiota vai mausteiden, paloissa ei ollenkaan maisunut se kitkeränvihreä munakoison sivumaku.

No pics, since the whole thing sadly looks like lumpy baby poo.


0 kommenttia:Lähetä kommentti