perjantaina, tammikuuta 07, 2011

Miesruokaa röh röh!

Joskus, varsinkin vuodenvaihteessa jos työskentelee talousosastolla, sitä tekee mieli oikeaa miesruokaa, sellaista lihaköntsää röhröh. Tosin sitten kaupassa katselee niitä lihaköntsiä ja ajattelee että mitä helvettiä, en kyllä ala mitään lihaa kärtsäämään. Mutta silti haluaa syödä jotain oikein miehekästä mättöä. Näitä päiviä varten minä stockaan Stockalta (hehe) Patak'sin Jalfrezi valmiskastikkeita. Kaikkihan valmiskastikkeita halveksii, mutta tämä on aika ihanaa, ilmeisesti ei ollenkaan orginaalin intialaista, mutta ei me miehet olla niin tarkkoja. Olen vähän perusohjetta kehittänyt miehekkäämpään muotoon:

2:delle kynäniskalle tai yhdelle röhröhMIÄHELLE:

1 purkki Patak'sin Jalfrezi ateriakastiketta
1/2 kukkakaalinpää
2 paprikaa
2 sipulia
2 porkkanaa
sitruunaa
mausteita
jugurttia
naan-leipää
riisiä

Palastele kaikki sopivan miehekkäiksi paloiksi. Paahda reilusti mausteita pannulla öljyssä. Tähän voi tunkea mitä tahansa mausteita joita voi kuvitella intiassa käytettävän, itse laitan chiliä, jotain garam masala-sekoitusta, korianteria, kurkumaa, valkosipulia ja viime aikoina varsinkin kuminan ja fenkolin siemeniä. Juuri kun mausteet meinaa palaa, lisää sipuli ja lisää öljyä. Röhröh. Sipuli imee itseensä mausteiden maun. Paista muut vihannekset samanlaisessa mausteöljyseoksessa, tämä on miehekästä, usko pois! Olen joskus yrittänyt tehdä samaa paistamatta vihanneksia mutta kauheaa nössöruokaahan siitä tuli. Laita vihannekset uunivuokaan ja kaada päälle ateriakastike. Peitä sitruunaviipaleilla. Rankaise uunissa 45 min tai kunnes kukkakaalit ja porkkanat on sopivan kovia, ei lössöjä vaan napakan miehekkäitä. Tarjoa jugurtin (voit vääntää siitä raitaa mausteilla, kurkulla jne, mut meikä ei jaksa) riisin ja leivän kanssa.

Katso, on kuvakin:

Kuvaan lisätty Montreal-minimaila koska se on miehekkäintä mitä kuvaushetkellä kekkasin kotoani. Joo, vähän naisellisesti koristeli tuoreella korianterilla.

Tämmöiset tirppaset ovat myös lennähtäneet kotiini. He ovat tietysti Hugin ja Munin.


0 kommenttia:Lähetä kommentti