sunnuntaina, tammikuuta 23, 2011

Wien!

Vietin juuri 5 ihanaa päivää Wienissä. Jos Amerikasta tai ulkoavaruudesta tulisi vieraita jotka kysyisivät mitä on Eurooppa, veisin heidät Wieniin.

15.1 Oulu-Helsinki-errr-Pariisi-Wien

Tosin loma ei alkanut niin ruusuisasti, koska menolentoni Oulusta Helsinkiin oli peruttu! Taas! Epätoivo meinasi iskeä mutta onneksi sain reroutattua lippuni Pariisin kautta. Korvaava Rovaniemi-Helsinki-lento pysähtyi Oulussa ja myöhästyi melkein tunnin tämän takia joten sain juosta Helsingissä portille ja Pariisissa ehdin juuri ja juuri jatkolennolle (CDG on maailman paskin lentokenttä! En ole ollut tyyliin Baghdadin lentokentällä, mutta CDG on HIRVEÄ!). Matkalaukkuni ei tietenkään pysynyt mukana tässä menossa, joten saavuttuani Wieniin 5 tuntia myöhemmin kun alkujaan piti otin taksin suoraan Henkkikselle ja hankin hätävaraston vaatteita. En ole tajunnut kuinka paljon Henkkikseltä saa kamaa muutamalla kympillä! Muuten olisin pärjännyt parilla t-paidalla, freesillä neuleella ja alusvaatteilla mutta minulla oli seuraavaksi illaksi liput Musikvereiniin ja en todellakaan tiennyt mikä pukukoodi kyseisessä paikakassa oli, joten ostin myös harmaan aika hideousin ja vähän liian suuren kotelomekon jonka mukana tuli erittäin ruma patellavyö. Jos minulla olisi ollut yhtään enemmän aikaa, olisin kierrellyt muitakin kauppoja, mutta henkkis oli paras veto paniikkitilanteessa. Joten onneksi olkoon Daddalie, tunti sen jälkeen kun astuin lentokentän ovista ulos, olin jo Henkkisen kassalla. En halunnut muuta kuin hotellihuoneeseen jotta saisin repiä inhat sukkahousut päältäni ja päästä suihkuun.

Hotelli oli totally ridic. Gorgeously ridic. Antiikkihuonekaluja, tyynyminttuja ja turn-down-service ja respahenkilöstö suoraan jostain pukudraamasta. Päätin etten enää ikinä bookkaa itseäni mihinkään huippumoderneihin lasihärvelihotelleihin, vaan näihin joiden baarin nurkkaan voisi kuvitella Guy Pringlen lukemaan sanomalehteä. Hetken aikaa harkitsin tilaavani jotain huonepalvelusta, mutta olin matkalla henkkikseltä hotellille nähnyt ravintolan jonka listalla oli täytettyjä paprikoita, joten suihkun ja uusien vetimien päällepukemisen jälkeen painuin sinne. Alkuruuaksi söin jumalallisia fasaanitäytteisiä ravioleja, tosin syömistä vaikeutti hieman se että repeilin tajutessani että "fasaaniraviolit" on juurikin sellainen ruokalaji jota Jiiksteri käyttää esimerkkinä Daddalien hinuri-ruokia haukkessaan. Mutta ne olivat hyviä, huomattavasti mielenkiitoisempia ja monivivaheisempia kuin jättikokoisen pääruuan jauhelihatäytteiset paprikat paprikakastikkeessa. Niissä oli tasan jauhelihaa ja jauhelihaa ja sitten vielä jauhelihaa. Söin enemmän lihaa kerralla kuin varmaan koskaan. Röyhtäisin ja kiitin. Sitten pieni kierros näyteikkunaostoksia Kärtnerstrassella ja Grabenilla ja takasin hotellille nukkumaan. Ensimmäinen päivä siis valui hieman hukkaan, mutta eipä tämä loma ollutkaan tarkoitus olla turboahdettu aktiiviloma vaan hengähdystauko vuodenvaihteen työkiireistä.

Huomenna kulttuuria!


0 kommenttia:Lähetä kommentti