sunnuntaina, huhtikuuta 28, 2013

Smarrigt!

Kuten monet teistä varmaan tietävät, tykkään ihan kauheasti ruuanlaitosta. Ja syömisestä. Olen virallisesti sekasyöjä, mutta käytännössä minun pitää pinnistää että söisin edes pari kertaa viikossa liharuokaa työpaikkaruokalassa. Kasvisruuat vaan aina kuulostavat niin paljon paremmilta. Ja kaikista parhaimmilta kasvisruuat kuulostavat Bonniersin Vegetariska Kokbokissa, jonka ostin eilen! Kasvisruokakirjat ovat yleensä täynnä soijasuikale-reseptejä (=yh!), jonkun kehitysyhteistyöjärjestöjen aktiivien haastatteluja (=syyllistämistä, ruokahalu katoaa) ja idättämisohjeita tai muuta ekohippailua (=ei jaksa). Ei Ruotsinmaalla! Bonniers Vegetariska kokbokin ohjeet on ihan normaaleja ruokia (jonnekin on eksynyt sitä Quornia, mutta se annettakoon anteeksi) joissa on paljon kaikkia Daddan lempiaineksia, kuten fetaa, sitruunaa ja couscousia. Ja jälkkäreitäkin on hitosti. Miltä kuulostaisi Pasta med valnötspesto tai Apelsinris med bönor, mandel och fetaost tai Florentinska pannkakor med ricottaost tai Couscous med päron och blue cheesedressing tai Aprikoskompott med mörk choklad och mandel? Oijoi, smaskens!

Tänään sitten tein kirjasta superhelpon chilisen mustapapukeiton ja se oli kyllä loistavaa! Dadda olisi itse lisännyt mukaan hiukan sitruunaa (yllääriii!), mutta ilman sitäkin keitto oli yliveto ja niin helppo!

Ainii! Kävin Zürichissä helmikuussa, tässä pari kuvaa:

Söpöä- Mutta vielä söpömpi oli Luzern:

4 kommenttia:

  1. Oooh Zürich on ihana! Luzern on kiva kans! Kade!!

    VastaaPoista
  2. Näin pitkän linjan lakto-ovo-vegen korviin ja silmiin ko. keittokirja kuulostaa aika namilta! Onkohan sitä jossain laiskalle ruotsista-suomeen-kääntelijälle valmiiksi suomeksi käännettynä? Yli 15 vuoden vegetarismin jäljiltä olen kyllä itse jo niin soija-aivopesty, että suikaleet ja rouheet ja jopa quornitkin putoavat ihan valituksitta. Tosin esim. ravintolassa haluan sitten tietysti ihan oikeaa kasvis-gourmeeta. Ja toisinaan onneksi saankin. :)

    t: Katariina

    VastaaPoista
  3. Ei varmaan ole vielä suomeksi, kun ruotsiksikin tämä on kai aika uutukainen. Jos Katariinaa kiinnostaa niin voin kyllä kääntää jonkun noista oheista jonka mainitsin. Soija on mielestäni aika kauheaa vaikka sen piilottaisi mitenkä, tofu sen sijaan uppoaa ihan hyvin. Quornia ja seitania en ole kokeillut, jotenkin minulla on sellainen hassu kuvitelma että seitan maistuu kalan vegeversiolta. :) Minäkin usein ravintolassa tykkään syödä vegeannoksia, koska no, kuten sanoin, ne vain kuulostaa mielenkiitoisemmilta. Poikkeuksen tekee ne jotkut burgeri/ketjumättöpaikat jossa luulaan että vegeruokaan on pakko tunkea joku pakastimesta kaivettu helvetin ankea "kasvispihvi" jonka päällä varmaan lukeekin "vitun ituhipin pihvi" jotta sen löytää jostain niiden poimuporkkanaviipalepussien alta. Mutta paremmissakin paikoissa kai yleisesti luullaan että kasvisruokaa haluaa vain vakaumukselliset, minä usein otan alkuruokana jonkun liharuuan (varsinkin jotain missä on jotain riistapateeta tai broilerinmaksaa, njaaaam, sori Katariina) ja pääruuaksi sen listan ainoan kasvisruuan. Olen saanut ihmetteleviä katseita, kerran kysyttiin että tiedänkö kateekorvan olevan eläimen rauhanen kun halusin jotain kateenkorvallista alkuruokaa.

    VastaaPoista
  4. Mun on vaan pakko linkata tämä sinulle. Tiedän nörttimiesheikkoudestasi! :)

    http://geekgirls.fi/wp/hyvaa-vappua-ja-rakkautta-koko-kesaksi/

    -nell

    VastaaPoista