maanantaina, joulukuuta 15, 2014

I.B. Singer on yksi all time favorite kirjailijoistani ja kun nyt tässä oli hiukan tylsä hetki elämässä, niin ajattelin että mitä jos googlemapseilisin Singerin legendaarisen kotikadun Krohmalnan Varsovassa. Shosha-kirjassahan* päähenkilö muuttaa lapsena Krohmalnakatu kymmenestä kahteentoista (vai kuuteentoista?) ja menettää yhteyden Shoshaan, elämänsä suureen rakkauteen, joka on enemmän symboli kuin oikea nainen, idea kuin ihminen. No jokatapauksessa, oli tässä vähän tylsää niin ajattlein katsastaa miltä Krohmalnalla nykyään näyttää. Ensinnäkin, kadun alkupää on ilmeisesti nykyään joku parkkipaikka johon googlen mapsiauto ei ole mahtunut, ja sen jälkeen on vuorossa, ei sitä pahinta itärealismia, muttei nyt mitään huikeaa arkkitehtuurin riemuvoittoakaan:


Yritin tiirailla josko jossain olisi ollut edes Singerin muistolaatta, mutta ei ainoa mikä löytyi oli kadun päässä oleva Nordean konttori. Dääm!

Tiesittekö että Nordealla oli jossain vaiheessa melkein 200 konttoria Puolassa, ennekuin viime vuonna möivät kaikki toimintonsa paikalliselle pankille? Tai vaihtoehtoisesti tiedättekö sen kiven jonka alla olen asunut viime vuosina kun en tälläistäkään ole haijannut?
*go read it now, ihanin rakkaustarina ikinä.

Kuvat: googlemaps, en jaksa linkata


0 kommenttia:Lähetä kommentti