maanantaina, helmikuuta 22, 2010

Naurettavaa nillitystä ihmiseltä jolla ei ole elämää.

Haloscan, tuo yksinkertainen, helppo kommenttiohjelma meille yksinkertaisille, helpoille ihmisille, on sitten mennyt muuttumaan joksikin maksulliseksi Echoksi koska, get this: Haloscan, the legacy comment system that JS-Kit acquired last year, is physically starting to fail (the software and hardware). All aboard the failboat. Tai oikeastaan: all unboard the failboat.

Nyt ei enää blogissani päivity tuo Comments(määrä), mutta jostain syystä JS-kit on päättänyt lähettää sähköpostini (spammifolderiin ohjautuvan) viestin uudesta kommentista (Katariina ilmoitti syövänsä mielellään sipsihileitä). Tämä oli myös ainoa tapa jolla sain tietää että Haloscania ei enää ole.

Dear whatever, olen pysytellyt Haloscanin käyttäjänä enkä esim. vaihtanut Bloggerin omaan (ainakin aluksi älyttömän bugiseen) kommentointijärjestelmään juuri siksi että halusin ihmisten voivan kommentoida anonyyminä ilman rekisteröitymistä ja linkkiä facebookiin, twitteriin ja verotoimistoon. Minua ei kiinnosta kenenkään kommentoijan naamavärkki tai avatar eikä minua edes kiinnosta heidän omat blogit elleivät he erityisesti halua niitä minulle suositella. Anonyymiys on edelleen mahdollista Echossa (jos nyt oiken tajuan) mutta en kyllä todellakaan halua nostaa kommentointikynnystä yhtään sekoittamalla pikkulukijoideni päitä mahdollisuuksilla loggautua facebook tai twitter-accountillaan. Jo nyt saan aivan liian hintsusti kommentteja, vaikka sentään kirjoitan brilliant, thought-provoking stuff joille tulee ehkä kolme kommenttia, kun taas keskiverto-muotiblogin "ostin gina tricosta mustan trikoo-t-paidan"-kirjoitus saa aina jonkun 50 kommenttia. Tämä tosin saattaa johtua blogini ubercoolista ug-statuksesta. Tai fuck do I know, haluisitteko te, rakkaat lukijani, kommentoida useammin jos kommenttinne ei olisikaan kommentteja vaan "sosiaalisia eleitä" "hyper-jakelulla" synaptisessa webissä. Henkilökohtaisesti kaipaan välillä niitä aikoja kun netti koostui lähinnä Dana Scully -shrineistä ja kukaan ei ollut keksinyt verkostoitumista.

Joten nyt minä sitten istun täällä ja yritän tajuta mitä helvettiä tässä pitäisi tehdä. En tod. ala maksamaan yli kymmentä dollaria vuodessa kommentointihilpakkeesta joka hoitaa tämän siirtymäkaudenkin näin arrogantisti eikä edes tarjoa mahdollisuutta kustomoida Echosta kommentointijärjestelmää jossa olisi samat toiminnallisuudet kuin vanhassa Haloscanissa. Trust me, I googled. Sillä kymmenellä dollarilla saan jo mustan trikoopaidan Gina Tricotsta. Ilmeisesti tässä pitää vaihtaa bloggerin kommentteihin, mutta samalla sitten menetän kaikki vanhat kommentit joista kylläkin näköjään sain pulautettua xml-filun, mutta joita ei saa näköjään millään ympättyä bloggerin kommenttijärjestelmään. Trust me, I googled. Tosin Bloggerin kommentteihin vaihtaminen tarkoittaa käsittääkseni myös uudempaan bloggerin versioon vaihtamista, joka tod. näk sekoittaa ihanan layoutini. Joten jos tuntuu että koko blogini on hävinnyt, se vain tarkoittaa että olen screwannut taas kaiken.


0 kommenttia:Lähetä kommentti